Ministerul Energiei a publicat forma consolidată a Proiectului de lege pivind măsurile necesare pentru exploatarea energiei eoliene offshore. Ministrul Burduja: Ar trebui să avem legea până la sfârșitul anului

Publicat pe Categorii Info, Info Legislativ, Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Info Info Legislativ Ministerul Energiei a publicat forma consolidată a Proiectului de lege pivind măsurile necesare pentru exploatarea energiei eoliene offshore. Ministrul Burduja: Ar trebui să avem legea până la sfârșitul anului

Ca urmare a modificărilor realizate în baza propunerilor și sugestiilor primite în perioada consultării publice, Ministerul Energiei a publicat forma consolidată a Proiectului de lege privind măsurile necesare pentru exploatarea energiei eoliene offshore şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei.

România ar trebui să aibă o lege pentru energia eoliană offshore până la sfârşitul acestui an, a spus ministrul Energiei, Sebastian Burduja, care a participat, la Berlin, la o întâlnire cu mediul de afaceri, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

„Eolian offshore. Germania este un lider. Acum finalizăm legislaţia şi în România. Cred că săptămâna viitoare vom supune aprobării Guvernului, iar ulterior proiectul va merge în Parlament. Până la sfârşitul acestui an ar trebui să avem o lege pentru energia eoliană offshore şi potenţialul acesteia din Marea Neagră”, a afirmat Sebastian Burduja, citat într-un comunicat al Ministerului Energiei.

Prezentăm proiectul de lege pivind măsurile necesare pentru exploatarea energiei eoliene offshore, cu noile modificări:

Alte propuneri sau sugestii pot fi transmise până la data de 4 octombrie.

Ulterior, proiectul de lege va fi supus avizării interne și transmis în avizare interministerială, în vederea aprobării de către Guvern și propunerii spre adoptare de către Parlament, precizează Ministerul Energiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *