Ministerul Energiei ar vrea 800 de milioane lei pe acţiunile deţinute la Rompetrol Rafinare

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministerul Energiei ar vrea 800 de milioane lei pe acţiunile deţinute la Rompetrol Rafinare

Ministerul Energiei are prevăzut să obțină  800,4 milioane de lei în acest an din vânzarea pachetului de acţiuni deţinut la societatea Rompetrol Rafinare, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli referitor activitatea de privatizare pentru anul 2016. Guvernul a aprobat, în iunie 2015, vânzarea pachetului de 26,7% din acţiunile Rompetrol Rafinare pe care le deţine statul român, prin Ministerul Energiei.

În 2016, Ministerul Energiei mai are prevăzută în bugetul de venituri şi cheltuieli  obţinerea unei sume de 1,123 miliarde de lei, reprezentând dividende aferente operatorilor economici ce îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea instituției.

Pe partea de cheltuieli, ministerul are alocată o sumă de 23 milioane de lei pentru plata onorariilor pentru consultanţi, agenţi de privatizare sau firme de avocatură şi  pentru pregătirea şi realizarea privatizării societăţilor.

Cheltuielile pentru rapoarte de evaluare realizate în procesul de privatizare şi post privatizare, pentru expertize, cauţiuni, evaluări în litigii, onorarii executori judecătoreşti, documentaţii pentru obţinerea avizului de mediu, sunt estimate la 10 milioane de lei. Totodată, costurile cu dizolvarea voluntară şi lichidarea societăţilor comerciale sunt de 6,3 milioane de lei.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *