Ministerul Energiei face schimbări pe lista scurtă pentru Consiliul de Administrație al Romgaz. Trei noi candidați fără experiență în domeniul energetic! Elena Lorena Stoian a lucrat ca avocat coordonator la firma lui Cătălin Predoiu timp de aproape 2 ani

Publicat pe Categorii Actual, Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Ministerul Energiei face schimbări pe lista scurtă pentru Consiliul de Administrație al Romgaz. Trei noi candidați fără experiență în domeniul energetic! Elena Lorena Stoian a lucrat ca avocat coordonator la firma lui Cătălin Predoiu timp de aproape 2 ani

Noi candidați sunt promovați de Ministerul Energiei, în calitate de acționar majoritar, pentru Consiliul de Administrație al Romgaz. Pe site-ul Romgaz a fost publicată lista scurtă și finală cu administratorii propuși pentru un mandat de patru ani în CA, în urma procedurii de selecție a administratorilor, conform OUG nr. 109. Pe listă apar următorii: Dan Dragoș Drăgan, Aristotel Marius Jude, Gheorghe Silvian Sorici, Botond Balazs, Marius Gabriel Nuț, Răzvan Brasla, Elena Lorena Stoian.

În locul lui Virgil Marius Metea, Nicolae Bogdan Simescu și Cezar Batog, Ministerul Energiei a ales pe Elena-Lorena Stoian, Marius Gabriel Nuț și Răzvan Brasla.

Cine sunt noii candidați propuți în CA Romgaz? După o trecere în revistă a CV-urilor acestora, constatăm că nu au activitate și experiență în domeniul energetic.

Potrivit CV-ului, Elena-Lorena Stoian este jurist, avocat fondator coordonator la SCA Predoiu și Asociații și SCA Stoian și Asociații. Aceasta a fost avocat coordonator la cabinetul de avocatură a lui Cătălin Predoiu, actualul ministru al Justiției, în perioada iulie 2013 – februarie 2015. De asemenea, a fost partener coordonator al echipei de litigii și arbitraj din cadrul SCA Deleanu Vasile-Avocați, cu o experiență profesională de 12 ani ca avocat pledant. Din 2006, Lorena Stoian este practician în insolvență, membru al Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România și  din 2013 este mediator, membru al Uniunii Naționale a Mediatorilor din România.

Marius Gabriel – Nuț este economist, director economic la Sanex SA și Lasselberger (parte din grupul Lasselberger), iar Răzvan Brasla este economist, director la Bloom Project Managament S.R.L. și director la BG Capital Invest, domeniul construcțiilor civile.

La solicitarea Ministerului Energiei, acționarii companiei vor aproba alegerea  celor 7 membri în CA, începând cu data de 16 martie, în conformitate cu prevedrile OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Romgaz se prezintă cu un profit net preliminat pentru anul 2022 de 2,54 miliarde lei, în creștere cu 32,87% comparativ cu cel obținut în 2021, conform Raportului Anual Consolidat Preliminar 2022 al societății. Cifra de afaceri preliminată pentru anul 2022 este de 13,38 miliarde lei, în creștere cu 128,61%.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *