Ministerul Energiei îl înlocuieşte pe Badea cu Manolescu în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Ministerul Energiei îl înlocuieşte pe Badea cu Manolescu în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom

Echipa de la Minsterul Energiei a decis pe cine să promoveze în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom în locul fostului secretar de stat Bogdan-Nicolae Badea. Este vorba despre Dan Manolescu, fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor până în toamna anului trecut, membru în Consiliul de Administraţie a CEC Bank.

dan_manolescu_54878200

Într-o Adresă transmisă de Ministerul Energiei conducerii OMV Petrom, în data de 8 aprilie, ministerul – în numele statului român ca acţionar care deţine acţiuni reprezentând 20,64% din capitalul social al societăţii, a solicitat suplimentarea ordinii de zi a AGOA din 26 aprilie, cu 2 noi puncte: revocarea lui Bogdan Nicolae Badea din calitatea de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, respectiv alegerea unui nou membru. În prezent, Badea lucrează la Hidroelectrica ca Manager în Departamentul Management de Proiect.

După câteva zile, Ministerul Energiei l-a propus pe Dan Manolescu, ca reprezentant al statului român în conducerea OMV Petrom. Acesta coordonează, în momentul de faţă, activitatea de consultanţă fiscală în cadrul SOTER&PARTENERS.

Ceilalţi membri ai Consiliului de Supraveghere al OMV PETROM sunt: Rainer Seele, David Charles Davies, Manfred Leitner, Johann Pleininger, Christoph Trentini, George Băeşu, Mark Mobius, Riccardo Puliti.

Pentru activitatea pe care o prestează, aceştia vor fi remuneraţi în 2016, la fel ca în anii anteriori, cu câte 20.000 Euro/an. La această sumă se adaugă o remunerație suplimentară în cuantum de 4.000 Euro pentru fiecare sedință. Se propune  spre aprobare acționarilor în ședința din această lună,  ca – pentru anul în curs – remunerația brută a fiecărui membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom să corespundă unei remunerații nete de 20.000 Euro/an, se precizează într-o notă a companiei.

Grupul OMV Petrom a trecut pe pierderi în 2015, raportând un rezultat net negativ de 690 milioane de lei, față de un profit net de 2,1 miliarde de lei în anul precedent, potrivit rezultatelor consolidate publicate de companie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.