Ministerul Energiei invită asociaţiile şi fundaţiile din energie să se implice în realizarea politicilor guvernamentale

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministerul Energiei invită asociaţiile şi fundaţiile din energie să se implice în realizarea politicilor guvernamentale
  • A fost lansat Anunțul privind procedura de selecție a organizațiilor neguvernamentale în cadrul Colegiului pentru Consultarea Asociațiilor și Fundațiilor(CCAF)  – organ consultativ, fără personalitate juridică, funcționând pe lângă prim-ministru

Guvernul Dăncilă își propune să se consulte mai mult cu asociațiile și fundațiile în realizarea politicilor guvernamentale. În acest sens, Secretariatul General al Guvernului a demarat acțiunile necesare în vederea selecției membrilor Colegiului pentru Consultarea Asociațiilor și Fundațiilor (CCAF)  – organ consultativ, fără personalitate juridică, funcționând pe lângă prim-ministru, înființat prin HG nr. 618/2005, modificată și completată.

Ministerul Energiei a lansat Anunțul privind procedura de selecție a organizațiilor neguvernamentale în cadrul Colegiului pentru Consultarea Asociațiilor și Fundațiilor. În vederea creșterii transparenței decizionale în administrația publică centrală și întărirea practicilor privitor la relația cu partenerii sociali, Ministerul Energiei își propune facilitarea comunicării şi asigurarea implicării asociaţiilor şi fundaţiilor legal constituite, ce își desfășoară activitatea în domeniile energetic și al resurselor energetice, în realizarea politicilor guvernamentale, se precizează în anunțul menționat.

Pentru crearea unei baze de date, potrivit prevederilor OG nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, cu modificările și completările ulterioare, Ministerul Energiei lansează asociațiilor, fundațiilor și federațiilor, legal constituite, invitația de a solicita ministerului luarea în evidență.

Ministerul Energiei invită astfel organizațiile asociative neguvernamentale să transmită o serie de documente pentru a fi luate în evidență. Totodată, se vor face propuneri pentru CCAF.

Organizațiile interesate pot veni cu propuneri și transmite documentele  până la data de 9 august 2019.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *