Ministerul Energiei, mai puţini bani de la buget. Priorități strategice

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministerul Energiei, mai puţini bani de la buget. Priorități strategice

Ministerul Energiei va primi în 2017 de la bugetul de stat o sumă de 205,8 milioane de lei, cu peste 50% mai mică decât cea alocată anul trecut, conform proiectului de buget pe 2017, publicat luni pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Impozit-pe-profit-300x169

Potrivit acestuia, subvenţiile vor scădea cu 71,89%, la 86 de milioane de lei, în timp ce cheltuielile de personal vor creşte în acest an cu 21,86%, până la 16,5 milioane de lei.

„Priorităţile strategice pe termen mediu ale ordonatorului” sunt: menținerea ciclului nuclear integrat în România (managementul apei grele şi exploatarea/procesarea/rafinarea uraniului), Programul privind dezvoltarea suportului tehnic naţional şi cooperarea internaţională pentru energie nucleară, precum şi Planul Naţional de Investiţii.

Ministerul Energiei a fost autorizat să acorde un ajutor de stat pentru salvarea Companiei Naţionale a Uraniului de 62 de milioane de lei, din care 47,2 milioane de lei s-au dat anul trecut, urmând ca restul de 14,8 milioane de lei să fie alocaţi în 2017. De asemenea, suma de 200 de milioane de lei destinată închiderii a două mine de huilă din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, rămasă neutilizată la sfârşitul anului bugetar 2017, va fi folosită în aest an cu aceeaşi destinaţie.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *