Ministerul Energiei: Noul depozit Roşia se va construi în extravilanul oraşului Rovinari

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministerul Energiei: Noul depozit Roşia se va construi în extravilanul oraşului Rovinari

Ministerul Energiei a anunțat că noul depozit Roşia va fi construit în extravilanul oraşului Rovinari şi ar urma să fie funcţional în prima jumătate a anului 2019. Investiţia este în valaore de 43,5 milioane de lei.

Prin decizie a Guvernului, actualul depozit Roşia din cadrul Exploatării Miniere de carieră Rovinari a fost activat din necesitate asigurării stocurilor de cărbune pentru perioada de iarnă, ceea ce va permite funcţionarea termocentralelor Rovinari, Turceni Işalniţa şi Craiova II pentru trecerea vârfului de iarnă 2017-2018. Reprezentanții ministerului fac precizarea că depozitul va funcţiona pe actualul amplasament pentru o perioadă relativ scurtă de timp. „Atât Ministerul Energiei, cât şi CE Oltenia, cunosc problemele legate de poluarea generată de acest depozit şi au identificat o soluţie de remediere a acestei situaţii. Astfel, încă din 2016, CE Oltenia a început procedurile necesare strămutării acestui depozit pe un alt amplasament. Dar, strămutarea efectivă a fost întârziată de o serie de elemente independente de voinţa conducerii CE Oltenia. În acest moment, însă, o serie de piedici au fost surmontate, astfel că strămutarea depozitului Roşia poate continua”, se precizează într-un comunicat transmis de Ministerul Energiei.

Pentru a reduce nivelul de poluare şi disconfort pentru locuitorii din apropierea depozitului de la Roşia, CE Oltenia a demarat o serie de lucrări, respective: montarea unor panouri fonoizolante, proiect ce va fi finalizat până la sfârşitul lunii octombrie.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *