Ministerul Energiei organizează trei dezbateri publice pe tema proiectului PNIESC. Pe 21 și 28 februarie și pe 4 martie. Înscrieri până pe 15 februarie

Publicat pe Categorii Business, Esential, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Ministerul Energiei organizează trei dezbateri publice pe tema proiectului PNIESC. Pe 21 și 28 februarie și pe 4 martie. Înscrieri până pe 15 februarie

Ministerul Energiei organizează, în perioada februarie – martie 2024, trei runde de dezbateri publice pe tema proiectului Planului Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice – PNIESC revizuit, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2018/1999 privind guvernanța uniunii energetice și a acțiunilor climatice, conform unui anunț al ministerului.

Potricit calendarului stabilit, în data de 21 februarie 2024 va avea loc prima dezbatere publica a PNIESC revizuit pe Dimensiunea Securitate Energetică. A doua dezbatere va fi pe 28 februarie 2024 privind Dimensiunea Decarbonizare și Dimensiunea Eficiență Energetică. Pe 4 martie se av dezbate  Dimensiunea Piață Internă a Energiei și Dimensiunea Cercetare, Inovare și Competitivitate.

În vederea participării la dezbaterile publice, se pot înscrie toți cei interesați, persoane fizice și juridice, organizații non-guvernamentale, reprezentanți ai societății civile, ai instituțiilor publice cu atribuții în domeniu și ai mass-media, precizează Ministerul Energiei. Înscrierea se realizează prin completarea formularului Dezbateri publice pe tema proiectului PNIESC revizuit (https://forms.gle/cdAUSLLuF5iKfe148), până la data de 15 februarie 2024.

Dezbaterile publice se vor desfășura atât în format fizic, cât și în sistem videoconferință, datele de conectare urmând a fi comunicate pe email, în funcție de opțiunea aleasă.

Pentru organizarea în bune condiții a întâlnirilor, persoanele interesate să participe și să-și exprime verbal propunerile în cadrul dezbaterilor publice sunt rugate să transmită întrebările / comentariile / observațiile prin completarea câmpurilor dedicate în formularul de înscriere, se specifică în anunțul ministerului.

Urmare a solicitărilor primite în cadrul consultării publice aferente proiectului PNIESC revizuit, în scopul colectării propunerilor tuturor părților interesate cu privire la acesta, perioada de transmitere a comentariilor și observațiilor a fost prelungită până la data de 15 martie 2024.

Versiunea din 21.12.2023 a Planului Național Integrat în Domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice 2021-2030 (proiect actualizare) poate fi accesată la link-ul: https://energie.gov.ro/wp-content/uploads/2023/12/NECP_Romania_first-draft-version-21.12.2023_RO.pdf


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *