Ministerul Energiei, parte civilă în dosarul Rompetrol

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministerul Energiei, parte civilă în dosarul Rompetrol

Ministerul Energiei s-a constituit parte civilă în dosarul Rompetrol pentru a recupera un eventual prejudiciu pe care instanța l-ar putea evidenția la finalul anchetei, a anunțat Ministrul Victor Grigorescu pe pagina sa de Facebook.

“Ministerul pentru moment nu cere nimic. Suntem la începutul unei investigații care vizează un potențial prejudiciu de amploare într-un caz complex. Este firesc, este prudent și este în sensul apărării intereselor statului ca ministerul, alături de alte instituții, să-și rezerve dreptul ca, dacă la sfârșitul acestei investigații va exista un prejudiciu și această investigație va arăta că noi am fost prejudiciați sau am suferit cumva, să putem să ne recuperăm aceste prejudicii. Ceea ce facem este doar ce se cade din punct de vedere prudențial și anume ne rezervăm dreptul de constituire ca parte civilă la începutul unui exercițiu de investigare ca, dacă există cumva ceva de recuperat, și noi să o putem face”, a explicat ministrul Grigorescu, la o conferință de specialitate, citat de Agerpres.

În cazul Companiei Naționale a Uraniului sunt trei plângeri penale, a reamintit Grigorescu cu precizarea că are de gestionat un domeniu excepțional de dificil și că ce se întâmplă “sunt dovezi clare a moștenirii teribile pe care o are România în domeniul energetic”.

Ministrul Energiei și-a exprimat îngrijorarea față de situația de la CE Oltenia, directorul general interimar Laurențiu Ciobotărică fiind reținut, miercuri seară, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de abuz în serviciu, potrivit unor surse locale. “Sunt deosebit de îngrijorat de situația de la Complexul Energetic Oltenia și de suspiciunile care planează asupra unora din cei care conduc societatea. Nu avem nici o ezitare în cazurile de corupție și imediat ce vom avea confirmări minime din partea organelor legale vom începe demersurile de îndepărtare din companie a acestor persoane”, a afirmat ministrul Energiei, pe Facebook.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *