Ministerul Energiei rescrie legea energiei electrice și gazelor naturale cu sprijinul BERD și Băncii Mondiale

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Legislativ
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministerul Energiei rescrie legea energiei electrice și gazelor naturale cu sprijinul BERD și Băncii Mondiale

O nouă lege a energiei electrice și gazelor naturale se rescrie la Ministerul Energiei cu sprijinul BERD și Băncii Mondiale.

“Dorim să avem o nouă Lege a energiei electrice, care acum se rescrie printr-un program de consultanţă cu ajutorul Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare. De asemenea, suntem în discuţie cu Banca Mondială pentru a obţine un suport privind modernizarea Legii gazelor naturale, chiar dacă vor fi cuprinse într-un singur act normativ pe două capitole sau vor fi prezentate ca două legi separate”, a declarat Nicolae Havrileț, consilier în cadrul Ministerului Energie, la Conferința organizată la Muzeul Național Tehnic „Dimitrie Leonida” de către Comitetul Național Român al Consiliului Mondial (CNR-CME), în parteneriat cu Electrica.

Noua Lege a Energiei trebuie să transpună prevederile Directivei UE nr. 944, în vreme ce Regulamentul nr. 943 este obligatoriu, așa cum știm, a completat Havrileț.

Potrivit acestuia, trebuie corelată legislația cu reglementările actuale, deoarece sectorul este deja suprareglementat  și nu are nevoie de noi reglementari, ci mai curând de armonizarea și corelarea reglementărilor existente.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *