Ministerul Energiei va avea un elev – ministru pentru o zi!

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministerul Energiei va avea un elev – ministru pentru o zi!

Un elev sau o elevă cu rezultate deosebite la învățătură va putea fi, pentru o zi, dublura ministrului Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea. Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri este partener, alături de alte opt ministere, în cea de a doua ediție a proiectului național „Ministru pentru o zi”, organizat de Consiliul Național al Elevilor.

„Pentru ministerul pe care îl conduc, o pregătire cât mai bună a tinerei generații înseamnă că vom avea buni specialiști care vor lucra în mediul privat sau bugetar și antreprenori care vor avea propriile afaceri. Din această perspectivă, salut inițiativa Consiliului Elevilor de a răsplăti eforturile unor tineri care au ales să își dedice timpul pentru o educație cât mai solidă și, în același timp, de a crea o punte între elevi și mediul decizional. Cred că este o oportunitate și pentru elevi să conștientizeze, atât cât va permite o experiență de o zi în cadrul ministerului nostru, responsabilitățile unui ministru”, a precizat ministrul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea.

Elevii din sistemul preuniversitar au oportunitatea de a-și depune candidatura pe platforma Waterfall Edu (www.Wedu.ro) până la data de 30 august. În a doua decadă a lunii septembrie, cei nouă „Miniștri pentru o zi” selectați de o comisie mixtă îi vor dubla pe actualii guvernanți, reușind astfel să își contureze o nouă perspectivă asupra sistemului politico-administrativ din România.

Consiliul Național al Elevilor reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării școlii și încurajării relației de parteneriat profesor-elev.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *