Ministerul Energiei vrea ca Nuclearelectrica să aibă o filială de prelucrare a combustibililor nucleari la Feldioara, Brașov. Societatea va fi condusă de un Consiliu de Administrație cu 5 membri

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Ministerul Energiei vrea ca Nuclearelectrica să aibă o filială de prelucrare a combustibililor nucleari la Feldioara, Brașov. Societatea va fi condusă de un Consiliu de Administrație cu 5 membri

Nuclearelectrica va avea o filială de prelucrare a combustibililori nucleari la Feldioara, Brașov. La solicitarea actionarului majoritar, Ministerul Energiei, acționarii urmează să aprobe, în ședința AGOA din data de 5 aprilie, înființarea unei Filiale integral deținute de către SNN, în calitate de asociat unic, ce va avea obiect de activitate Prelucrarea Combustibililori Nucleari.

Cod CAEN 2446 Prelucrarea combustibililor nucleari – această clasă include: producerea de uraniu din minereuri, topirea și rafinarea uraniului.

Sediul social va fi în Feldioara, Brașov, societatea urmând să fie condusă de un Consiliu de Administrație format din 5 membri, desemnați de Consiliul de Administrație al SNN. Durata mandatului administratorilor va fi de 4 ani, potrivit cererii efectuată de către Ministerul Energiei.

În ședința AGOA din 5 aprilie, acționarii vor aproba Strategia de continuare a Proiectului Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă, majorarea capitalului social al EnergoNuclear S.A. cu suma de 25 de milioane de lei și, totodată, aprobarea participării SNN la majorarea capitalului social al EnergoNuclear.

Acționarii sunt solicitați să aprobe și suportarea de către SNN, prin intermediul societății EN, a cheltuielilor generate de Etapa 1 a Proiectului Unităţile 3 şi 4 de la CNE Cernavodă, în conformitate cu prevederile Strategiei aprobate, în conditiile încadrării în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat conform prevederilor legale.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *