Ministerul Energiei vrea să fie chiriaș într-un imobil aproape de Guvern. Se mută ca să fie loc suficient pentru cei 366 angajați și demnitari

Publicat pe Categorii Energie, Esential, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Ministerul Energiei vrea să fie chiriaș într-un imobil aproape de Guvern. Se mută ca să fie loc suficient pentru cei 366 angajați și demnitari

Ministerul Energiei este interesat să închirieze un imobil pentru desfășurarea activității întregului personal. Acesta să fie amplasat în zona A a sectorului 1 București, pe o rază de maxim 2,5 Km față de sediul Guvernului.

În prezent, angajații ministerului lucrează în sediul din Calea Victoriei nr. 152, iar o parte din personal într-un imobil, care a fost închiriat până la finele anului trecut, pe Splaiul Independenței. Infrastructura rețelei structurale în imobilul din Splaiul Independenței a asigurat funcționarea a doar 40% din necesar și izolația terasei este într-o stare avansată de degradare, se explică într-o notă a ministerului.

Ministerul Energiei are aprobată o schema de personal cu 366 de posturi inclusiv demnitarii. Actualul sediu are o suprafață insuficientă pentru întreg personalul, nefiind respectate standardele instituționale privind asigurarea a minim 6 mp/persoană, precizează reprezentanții ministerului. În plus, având în vedere situația pandemică, se recomandă să se asigure distanța de min. 2 metri liniari între angajați.

Conform anunțului, se intenționează să se închirieze un spaţiu de minim 3.500 mp într-o clădire de birouri, dotat cu mobilier de birouri, utilităţi şi spaţii de parcare. Valoarea valoarea aprobată în bugetul instituției este de 18,5 euro/mp, din care: pentru chirie maxim 14 euro/ mp și pentru utilități/întreținere maxim 4,50 euro/mp, inclusiv TVA, pentru perioada mai-decembrie 2021 (calculat la un curs euro de aproximativ 5 lei/euro).

Contractul se va încheia  până la 31.12.2021, cu posibilitatea prelungirii pe o perioada de 5 ani, condiţionată de existenţa resursei financiare alocate în buget. Termenul limită de transmitere a ofertelor este 22.04.2021.

Potrivit HG 316/2021 privind organizarea și funcționarea Ministerului Energiei, publicată în Monitorul Oficial în data de 17 martie 2021, în prezent ministerul are sediul în Calea Victoriei nr. 15, însă la data dobândirii folosinței asupra altui imobil cu destinație sediu principal, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotîrâri, ministerul va elibera spațiile utilizate în prezent.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *