Ministerul Energiei vrea să reactiveze depozitul Roșia de la CE Oltenia

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministerul Energiei vrea să reactiveze depozitul Roșia de la CE Oltenia

Pentru asigurarea stocurilor de lignit necesare iernii viitoare, Ministerul Energiei propune utilizarea parţială, din 25 aprilie până la 31 decembrie 2018, a depozitului Roşia din cadrul Complexului Energetic Oltenia, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern postat pe site-ul ministerului, scrie Agerpres.

Activitatea în depozitul Roşia, cu o capacitate de 75.000 de tone de lignit, a încetat la 1 ianuarie 2016, dată la care trebuia pus în funcţiune un nou depozit. Nerealizarea noului depozit la termenul stabilit a fost cauzată, în principal, de dificultăţile în achiziţia suprafeţelor de teren pe care urma să fie amplasat noul depozit, precum şi identificarea unui nou amplasament. Lucrările pentru amenajarea noului depozit de cărbune Roşia urmează să fie finalizate în luna aprilie 2019, se precizează în document.

“Nefuncţionarea depozitului actual de la Roşia cel puţin în perioada 25 aprilie 2018 – 31 decembrie 2018 conduce la nerealizarea stocurilor în cele trei termocentrale (Turceni, Işalniţa, Craiova II) de 510 mii tone lignit, punând în pericol realizarea programului de iarnă 2018 – 2019 (adică o nerealizare de circa 39%). Perioada premergătoare sezonului rece este folosită pentru realizarea stocurilor de siguranţă necesare trecerii vârfului de iarnă”, se mai arată în nota de fundamentare, potrivit Agerpres.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *