Ministerul Mediului: Incendiul de lângă centrala de la Cernobîl nu s-a simţit în România

Publicat pe Categorii Flux energetic, Mediu
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministerul Mediului: Incendiul de lângă centrala de la Cernobîl nu s-a simţit în România

La începutul săptămânii, s-a declanşat un incendiu în apropierea centralei nucleare de la Cernobîl, după ce iarba uscată a luat foc , care s-a întins pe o suprafaţă de 130 de hectare. Potrivit RIA Novosti, nivelul radioactivităţii în aer în zona de excludere de la Cernobîl a depăşit limita de control ca urmare a incendiilor de pădure, a anunţat miercuri Inspectoratul de stat pentru activităţi nucleare din Ucraina.

Ministerul Mediului din România a anunţat ieri că staţiile de monitorizare a calităţii aerului din România, de la graniţa cu Ucraina, nu au înregistrat până în prezent nicio creştere cu semnificaţie radiologică a nivelurilor de radioactivitate a mediului pe teritoriul naţional ca urmare a incendiilor de pădure care afectează zone din apropierea centralei nucleare de la Cernobîl (Ucraina), potrivit unui comunicat remis Agerpres.

‘Staţiile de monitorizare a calităţii aerului din România, de la graniţa cu Ucraina, nu au înregistrat până în prezent nicio creştere cu semnificaţie radiologică a nivelurilor de radioactivitate a mediului pe teritoriul naţional, aşadar România este în afara oricărei stări de îngrijorare ca urmare a evenimentelor petrecute la centrala nucleară de la Cernobîl. Mai mult decât atât, conform modelului de dispersie şi a prognozei întocmite de Administraţia Naţională de Meteorologie, norul de fum format în urma incendiului nu va pătrunde în România în următoarele 36 de ore”, precizează Ministerul Mediului.

Potrivit sursei citate, conform datelor de ultimă oră comunicate de către Ambasada României de la Kiev, în baza informaţiilor transmise de Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă din Kiev, în dimineaţa zilei de joi, au fost stinse incendiile de pe toate suprafeţele de iarbă, în prezent continuând localizarea şi stingerea suprafeţelor de turbă care ard mocnit.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *