Miniștrii Consiliului UE vor discuta despre creșterea prețurilor la energie, pe 2 decembrie. ACER va prezenta un raport cu privire la prețurile ridicate la energie din Europa

Publicat pe Categorii Esential, Stiri externe
Prima Pagina Actual Esential Miniștrii Consiliului UE vor discuta despre creșterea prețurilor la energie, pe 2 decembrie. ACER va prezenta un raport cu privire la prețurile ridicate la energie din Europa

Miniștrii responsabili de finanțe din statele care aparțin zonei euro vor discuta despre creșterea prețurilor la energie în Uniunea Europeană, în cadrul reuniunii Consiliului Transporturi, Telecomunicații și Energie, Consiliul European, în data de 2 decembrie. Discuția va contribui la pregătirea reuniunii Consiliului European din 16-17 decembrie, în care se va reveni asupra acestei chestiuni, potrivit informării Consiliului UE.

Cu această ocazie, Agenția Uniunii Europene pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER) va prezenta principalele concluzii din raportul său preliminar cu privire la prețurile ridicate la energie din Europa și la structura actuală a pieței angro de energie electrică.

Europa se confruntă în prezent cu o creștere bruscă a prețurilor la energie, care face parte dintr-o creștere globală. Statele membre UE au reacționat prompt la situație și au discutat problema în diferite foruri din cadrul Consiliului. Discuțiile reflectă necesitatea de a acționa într-un mod coordonat și de a lua măsuri urgente pentru a atenua impactul creșterii prețurilor la energie asupra celor mai vulnerabile gospodării și companii, se precizează în informarea Consiliului UE.

Referitor la Pachetul legislativ „Pregătiți pentru 55”, Președinția va prezenta un raport intermediar, iar miniștrii vor desfășura un schimb de opinii cu privire la pachet în ansamblu și la două propuneri legate de energie, în special revizuirea Directivei privind eficiența energetică și a Directivei privind energia din surse regenerabile.

Ca parte a pachetului legislativ „Pregătiți pentru 55”, Comisia a propus revizuirea ambelor propuneri în lumina ambiției sporite a noului obiectiv al UE de reducere a emisiilor pentru 2030 și a obiectivului său de neutralitate climatică pentru 2050.

De asemenea, Comisia îi va informa pe miniștri despre evoluțiile recente privind relațiile externe din domeniul energiei, raportul privind starea uniunii energetice. Președinția va furniza informații actualizate cu privire la revizuirea Regulamentului privind rețelele transeuropene de energie (TEN-E).


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *