Miniștrii Energiei nu au ajuns la un acord cu privire la valoarea plafonului pe prețul gazului natural în țările UE

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Miniștrii Energiei nu au ajuns la un acord cu privire la valoarea plafonului pe prețul gazului natural în țările UE

Miniștrii Energiei nu au ajuns la un acord cu privire la valoarea plafonului și la alte elemente din mecanismul de corecție a prețului gazului natural, la nivelul Uniunii Europene.

Ministrul Virgil Popescu a comunicat: “Am participat la reuniunea extraordinară a Consiliului miniștrilor Energiei, la Bruxelles. După două zile de discuții și negocieri lucrările s-au finalizat aseară târziu, dar nu am ajuns la un acord cu privire la valoarea plafonului și la alte elemente din mecanismul de corecție a prețului gazului natural, la nivelul Uniunii Europene. Discuțiile vor continua în perioada următoare”.

România alături de Spania, Italia, Belgia, Grecia, Bulgaria, Slovacia, Polonia, Lituania și Slovenia susținem un plafon rezonabil pe preț care să nu dea un semnal în piață de creștere a prețului, ci din contră să ajute la stabilizarea acestuia la valori rezonabile, a precizat Popescu.

Miniștrii Energiei din țările UE vor negocia și în zilele următoare pentru a putea ajunge la un consens.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *