Ministrul Anton: Iohannis și Trump au vorbit, la Washington, despre dezvoltarea centralelor nucleare mici, modulare

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Anton: Iohannis și Trump au vorbit, la Washington, despre dezvoltarea centralelor nucleare mici, modulare

Președintele României Klaus Iohannis şi Președintele SUA Donald Trump au vorbit, la Washington, despre dezvoltarea centralelor nucleare mici, modulare, a spus ministrul Energiei, Anton Anton, la o conferință pe tema investițiilor, organizată de publicația Focus Energetic.

„Întâmplător citind printre rânduri şi chestia asta o să-mi fie confirmată probabil mai încolo, ce s-a discutat este un subiect abordat de mai multe ori la minister cu partenerii strategici din SUA, ‘small nuclear reactors’, un subiect extrem de modern. Noi, prin Nuclearelectrica, avem un memorandum de înţelegere cu o firmă din SUA pentru dezvoltarea de aceste mici reactoare modulare, care ar rezolva destul de multe lucruri foarte eficient. Ele sunt mult mai sigure şi mult mai puţin complicate, ca să mă exprim politicos, faţă de ceea ce avem noi şi cred că acesta este subiectul abordat de cei doi preşedinţi”, a declarant ministrul Anton Anton, citat de Agerpres.

Reprezentanţii ai Ministerului Energiei şi partenerii strategici americani au abordat un alt subiect pe tema energiei nucleare, respectiv retubarea reactoarelor 1 şi 2 de la Cernavodă, mai aflăm de la ministrul Anton, care a susținut în continuare că România poate face singură unul dintre cele două reactoare (3 și 4) de la Cernavodă. „În ceea ce priveşte reactoarele 3 şi 4 – foarte multă lume crede că despre asta au vorbit cei doi preşedinţi – avem un acord al investitorilor care a fost semna în mandatul meu şi care este un pas înainte în construcţia celor două reactoare, dar aşa cum am mai spus suntem în negocieri, nu înseamnă că vin şi spun că avem o certitudine şi se va întâmpla nu ştiu ce. Suntem în negocieri. În momentul în care implementăm contractele pentru diferenţă, nu o să fie niciun fel de problemă să facem singuri un reactor. Dar subliniez că suntem în negocieri şi negociem în continuare cu partenerul chinez”, a afirmat Anton, la conferința Focus Energetic.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *