Ministrul Burduja: 200 de companii din industria românească vor beneficia de o reducere de 75% – 85% privind plata certificatelor verzi

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Ministrul Burduja: 200 de companii din industria românească vor beneficia de o reducere de 75% – 85% privind plata certificatelor verzi

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunţă că a inițiat un demers pentru prelungirea ajutorului acordat, sub forma exceptării unor consumatori finali de la aplicarea legii 220/2008. Astfel, 200 de companii din industria românească vor beneficia de o reducere de 75% – 85% privind plata certificatelor verzi.

Caut în permanență, împreună cu echipa Ministerului Energiei, soluții pentru a crește competitivitatea economiei românești, pentru a ne proteja industria și pentru a-i asigura perspectivele de dezvoltare pe termen lung, a precizat ministrul Burduja.

Concret, am inițiat demersurile pentru prelungirea ajutorului acordat sub forma exceptării unor consumatori finali de la aplicarea legii 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie pe o perioada de 8 ani, începând cu anul ianuarie 2024 pană la sfârșitul anului 2031, a anunțat el.

În urma consultărilor cu Consiliul Concurenței și Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, a fost definitivată forma finală a schemei de ajutor de stat, aflându-se actualmente pe circuitul intern de avizare, urmând a fi publicată pe site-ul Ministerului Energiei în consultare publică, în cel mai scurt timp.

Schema de ajutor de stat va avea un buget total de 750 milioane euro, iar ajutoarele acordate nu vor depăși 150 de milioane euro în fiecare an.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *