Ministrul Burduja: Interes maxim pentru producția de hidrogen! Au fost depuse 19 proiecte, cu finanțare PNRR. Valoare solicitată de 400 milioane de euro

Publicat pe Categorii Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Burduja: Interes maxim pentru producția de hidrogen! Au fost depuse 19 proiecte, cu finanțare PNRR. Valoare solicitată de 400 milioane de euro

România Viitorului: interes maxim pentru producția de hidrogen! 19 PROIECTE DEPUSE!, a anunțat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Ieri, 4 septembrie, a fost ultima zi de depunere a proiectelor pentru finanțare din PNRR pentru producția de hidrogen.

„Am pus la bătaie 150 de milioane de euro fonduri europene. Este apelul pe care l-am reluat, conform solicitării Comisiei Europene, după ce am reușit să reziliem amiabil toate cele 7 contracte încheiate anterior. Interesul deosebit pentru această oportunitate, exprimat prin numărul mare de aplicații, dovedește că a fost o decizie corectă. Cu ajutorul experților Băncii Europene de Investiții trecem la evaluarea proiectelor depuse și ne propunem ca în cel mai scurt timp să semnăm contractele de finanțare și astfel să mai închidem un important jalon din PNRR: cel puțin 100 MW, cu un volum generat estimat de cel puţin 10.000 tone de hidrogen regenerabil”, a precizat ministrul Burduja.

La finalul perioadei de depunere, au fot înregistrate 19 proiecte cu o valoare solicitată de aproximativ 400 milioane de euro (aproximativ 2 miliarde de lei), depuse pe platforma proiecte.pnrr.gov.ro.

Ministrul Energiei a prezentat firmele, în ordinea depunerii proiectelor: Chimcomplex, Monsson Alma, OMV Petrom, SAPE, Frizon Holding, Intervenții Active în Atmosferă SA, Sudarec Romserv, Technomir, Copper Beech, Ground Investment, Elektra Power, Vermont Green, BPlus Advisory, Termoficare Oradea, Infra Expert, Alternative Green Project și Rohidrogen One.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *