Ministrul demis al Economiei: Perspectivele pentru viitor pentru Compania Naţională a Uraniului, pentru CEH şi CEO sunt foarte bune

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul demis al Economiei: Perspectivele pentru viitor pentru Compania Naţională a Uraniului, pentru CEH şi CEO sunt foarte bune

Comisia Europeană a aprobat o schemă de sprijin public prin care România va acorda 53 de milioane de euro pentru staţii de reîncărcare a vehiculelor cu emisii scăzute, măsura respectând normele UE privind ajutoarele de stat. “România va contribui la combaterea schimbărilor climatice, în conformitate cu obiectivele stabilite de Pactul Ecologic European. Această schemă va reduce emisiile nocive generate de autovehicule şi va îmbunătăţi sănătatea cetăţenilor, fără a distorsiona în mod nejustificat concurenţa”, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Margrethe Vestager.

Schema de sprijin, care va avea un buget de 53 de milioane euro şi va acoperi perioada 2020 – 2025, va stimula investiţiile în staţii de reîncărcare a vehiculelor hibride şi a vehiculelor electrice cu baterie din România. Aceasta va acoperi zonele urbane, suburbane şi rurale şi îşi propune să dezvolte o reţea de staţii de reîncărcare pe întreg teritoriul ţării. CE consideră că măsura va favoriza creşterea considerabilă a ponderii vehiculelor cu emisii scăzute, aducând o contribuţie majoră la reducerea emisiilor de CO2 şi de poluanţi, în conformitate cu obiectivele UE în materie de climă şi mediu, precum şi cu ţintele stabilite de Pactul ecologic european.

Ministrul demis al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu și Secretarul de stat Niculae Havrileț au avut ieri, 10 februarie, întrevederi de lucru cu Margrethe Vestager, vicepreşedinte executiv şi comisar european pentru concurenţă, Kadri Simson, comisar european pentru energie şi Thierry Breton, comisar european pentru piaţa internă. Pe agenda discuţiilor au fost abordate subiecte precum Compania Naţională a Uraniului, Complexul Energetic Oltenia, Complexul Energetic Hunedoara, dar şi priorităţile Comisiei Europene în domeniul Energiei, Acordul Verde European şi Mecanismul pentru o Tranziţie Echitabilă (Just Transition Mechanism), Planurile Naţionale Integrate Energie-Schimbări Climatice (NECPs) şi alte subiecte de interes.

“Vizita de la Bruxelles de astăzi este foarte importantă. De dimineaţă am avut o întâlnire cu doamna Vestager Margrethe – Vicepreşedinte Executiv şi Comisar de concurenţa. Am cerut sprijin şi suport pentru Compania Naţională a Uraniului, pentru CEH şi CEO. Perspectivele pentru viitor sunt foarte bune şi vreau să le mulţumesc partenerilor europeni pentru suportul acordat şi pentru susţinerea viitoare”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *