Transelectrica va înființa o reprezentanţă în Republica Moldova

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Transelectrica va înființa o reprezentanţă în Republica Moldova

Ministerul Economiei anunță că Transelectrica intenţionează să înfiinţeze o reprezentanţă în Republica Moldova. În cadrul unei întâlniri bilaterale cu omologul său din Republica Moldova, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a specificat că “în domeniul energiei electrice, operatorul român de transport, Transelectrica, colaborează cu success cu ÎS Moldoelectrica, în sensul interconectării sistemelor celor două ţări. În vederea dinamizării acestei colaborări, Transelectrica intenţionează să înfiinţeze o reprezentanţă în Republica Moldova”, potrivit unui comunicat al ministerului.

Subiectul principal al discuţiilor a fost procesul de privatizare al Vestmoldtransgaz, care se va finaliza săptămâna viitoare, după semnarea procesului verbal de preluare.

Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a subliniat totodată importanţa economică şi politică a gazoductului Ungheni-Chişinău, despre care a arătat că este unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare din regiune, care va contribui la asigurarea securităţii energetice a Republicii Moldova.

România este deja principalul partener comercial al ţării vecine, iar volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu România a înregistrat suma de 1 miliard de dolari, doar în primele şase luni ale anului.În acest context, cei doi demnitari au stabilit organizarea celei de-a XI-a sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică în perioada 11-12 octombrie, la Chişinău. Totodată s-a discutat şi despre organizarea unui forum economic bilateral al oamenilor de afaceri. La eveniment urmează să se deplaseze la Chişinău mai mulţi reprezentanţi ai marilor companii prezente pe piaţa românescă şi cea a Uniunii Europene, stimulându-se astfel interesul investitorilor faţă de ţara vecină.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *