Ministrul Energiei a trimis Corpul de Control la CE Oltenia să verifice cum s-a produs accidentul de muncă de la Cariera Roșia

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Energiei a trimis Corpul de Control la CE Oltenia să verifice cum s-a produs accidentul de muncă de la Cariera Roșia

Ministrul Energiei a trimis Corpul de Control la societatea Complexul Energetic Oltenia pentru a verifica împrejurările în care s-a produs accidentul de muncă din data de 20 octombrie.

Ministerul Energiei a fost informat de urgență de către conducerea CE Oltenia cu privire la accidentul de muncă de la Cariera Roșia, din data de 20.10.2023, accident soldat cu decesul unui angajat. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat ordinul privitor la declanșarea unei acțiuni de verificare din partea Corpului de Control al ministrului la CE Oltenia. Acțiunea va începe imediat și va avea ca obiectiv verificarea respectării procedurilor de lucru și a tuturor aspectelor care intră în sfera de competență a ministerului, în calitate de autoritate publică tutelară pentru CE Oltenia.

De asemenea, ministrul a solicitat conducerii CE Oltenia să trimită de urgență către Ministerul Energiei un raport complet al circumstențelor acestei tragedii și colaborarea deplină din partea reprezentanților CE Oltenia cu toate organele de control, pentru a stabili cât mai rapid adevărul.

Organele abilitate au demarat deja anchetele prevăzute de lege pentru a fi stabilite cu exactitate cauzele și circumstanțele producerii acestui accident, precum și pentru identificarea celor care se fac vinovați de această tragedie.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei: „Solicit conducerii CE Oltenia și tuturor părților implicate să desfășoare cu maximă celeritate toate verificările necesare și să pună la dispoziția organelor de anchetă penală toate probele și materialele disponibile. Transmit condoleanțe familiei. Știu că, din păcate, cuvintele nu pot vindeca durerea familiei. E datoria noastră să facem tot posibilul ca astfel de accidente să nu se mai întâmple, iar cei vinovați să răspundă exemplar.”


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *