Ministrul Energiei Anton Anton a scăpat de demisie. Moțiunea liberalilor, respinsă în Parlament

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Energiei Anton Anton a scăpat de demisie. Moțiunea liberalilor, respinsă în Parlament

Camera Deputaților a respins moțiunea simplă „S.O.S sectorul energetic! PSD și ALDE duc România în beznă!”, prin care PNL cerea demisia ministrului Energiei Energiei Anton Anton. Votul deputaților:  95 „pentru”, 155 „împotrivă”,19 abtineri.

Liberalii i-au reproșat ministrului Energiei situația sectorului energetic. „Partidul Național Liberal este profund îngrijorat de situația sectorului energetic. Prețurile la energie au crescut mult în ultimii ani, iar securitatea energetică a țării este pericol, în principal din cauza lipsei investițiilor în sector. România a început să importe tot mai multă energie electrică și gaz natural. Ne dorim ca prin moțiunea -S.O.S. sectorul energetic! PSD și ALDE duc Romania în beznă!- să generăm o dezbatere consistentă în Parlamentul României în legătură cu situația sectorului energetic, un domeniu strategic pentru economia țării noastre. Este nevoie de sinceritate și nu de minciună! PSD și ALDE trebuie să înceteze să mai mintă, așa cum au făcut în programul de guvernare 2018-2020! Este nevoie de un moment al adevărului!”, se precizeaza in moțiune.

Luni, la dezbaterile moțiunii din plenul Camerei Deputaților, ministrul Energiei Anton Anton a susținut că textul moțiunii nu poate fi numit document pentru că este plin de injurii și anunță sfârșitul lumii. Ministrul Energiei a mai spus că aleșii PNL „au redus limba română la prea puține cuvinte și substanță”.

Referitor la ingrijorarea liberalilor privind cresterea prețului la energie, Anton Anton a  spus că de aceea Guvernul a adoptat OUG 114 prin care a fost limitată creșterea prețului pentru un interval de trei ani.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *