Ministrul Energiei, audiat în Parlament, la cererea liberalilor

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Energiei, audiat în Parlament, la cererea liberalilor

La solicitarea liberalilor, ministrul Energiei, Anton Anton va da explicaţii, în Parlament, cu privire la situaţia sistemului energetic naţional după aplicarea prevederilor OUG 114/2018, dar şi a Societății  Complexul Energetic Oltenia.

„Sistemul energetic naţional se află pe buza prăpastiei. Avem un sistem energetic învechit, uzat fizic şi moral, avem un sistem energetic care are nevoie de finanţare, este subfinanţat în acest moment, dacă ne uităm la ultimul raport al băncii mondiale, spune că peste 30 de miliarde de euro ar fi necesari a fi investiţi în sistemul energetic naţional. (…) Am decis să îl invităm pe ministrul Energiei în Parlament. Fie că îl vom invita la Ora Guvernului, fie vom depune o moţiune simplă, să răspundă la aceste situaţii grave în care se află sistemul energetic naţional”, a declarat  deputatul PNL Lucian Bode, în Parlament, citat de Mediafax.

Parlamentarii PNL se vor întâlni în perioada următoare cu toate companiile şi structurile asociative din domeniul energiei, în urma adoptării OUG privind „taxa lăcomiei”. Deputatul Bode a susţinut că OUG 114/2018 va duce la „falimentarea unor sectoare întregi din sistemul energiei”, prin taxa de 2% pe cifra de afaceri.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *