Ministrul Energiei dorește ca noua centrală de la Iernut să fie gata în iulie 2024

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Energiei dorește ca noua centrală de la Iernut să fie gata în iulie 2024

Lucrările de la noua centrală termoelectrică cu ciclu combinat cu turbine cu gaze de la Iernut vor începe în data de 1 iulie. Ne dorim ca anul viitor, în luna iulie, acestea să fie terminate, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

“În momentul de faţă putem spune că la Iernut este soluţia finală. AGA Romgaz a aprobat contractul, noul contract cu Duro Felguera. Creditorii Romelectro, pentru că acolo era o problemă, au aprobat tranzacţia şi noul contract cu Duro Felguera. Practic, în momentul de faţă mai aşteptăm pur şi simplu o chestie formală, aprobarea judecătorului sindic al Romelectro pentru această tranzacţie, pentru a putea începe, a se da ordinul de lucrări (…) Am discutat cu antreprenorul, ni s-a spus că sunt pregătiţi să înceapă imediat ce ordinul de începere de lucrări este eliberat. Asta ar însemna 1 iulie. Practic, în 27 (iunie, n.r,) cred că este programată şedinţa de instanţă pentru aprobarea acestei tranzacţii care a presupus, credeţi-mă, o implicare de la guvern la guvern. Am reuşit împreună cu colega mea, ministrul energiei din Spania, să găsim soluţia ca Guvernul spaniol să vină să garanteze în spatele companiei spaniole că acest lucru se va face. Termenul de execuţie este de 16 luni. I-am solicitat directorului general al Duro Felguera ca acest termen să fie maximal şi mi-aş dori 12 luni. Mi-aş dori ca în luna iulie anul viitor acolo să pornească noua termocentrală de la Iernut”, a declarat Virgil Popescu într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, potrivit Agerpres.

Ministrul a precizat că în contract termenul final este de 16 luni, însă crede că investiţia de la Termocentrala Iernut se poate finaliza mai repede.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *