Ministrul Energiei face apel la specialiști să candideze pentru Consiliul de Supraveghere a Hidroelectrica. AMR 2 zile. Mandatul actualului CS, prelungit cu 2 luni

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Ministrul Energiei face apel la specialiști să candideze pentru Consiliul de Supraveghere a Hidroelectrica. AMR 2 zile. Mandatul actualului CS, prelungit cu 2 luni

Victor Grigorescu: Rămân optimist și vă invit să vă depuneți dosarele sau să recomandați această poziție celor care ar putea să candideze cu succes

Au mai rămas doar două zile până cand se închide perioada de depunere a candidaturilor pentru recrutarea a șase poziții în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, a ținut să reamintească ministrul Victor Grigorescu pe pagina sa de facebook, invitând specialiștii să-și depună CV-urile. Potrivit anunțului de recrutare, doritorii pot depune documentele pentru candidatură până cel târziu la data de 20.10.2016.

hidroelctrica

În opinia ministrului Energiei,  este una dintre cele mai importante recrutări din domeniul energetic. “Aș spune chiar că este un proces care poate să facă istorie în domeniul energetic de vreme ce am pornit pe un drum corect și neinfluențat de factori adiacenți domeniului energetic. Nu rămâne decât ca cei care își doresc să facă parte din acest proces și care îndeplinesc condițiile de recrutare să își depună dosarele”, a precizat Grigorescu, manifestându-și speranța că “cei mai buni specialiști din domeniu să își depună CV-urile în cadrul acestui proces și să aibă încredere în transparența și profesionalismul recrutării în sine”. Rămân optimist și vă invit să vă depuneți dosarele sau să recomandați această poziție celor care ar putea să candideze cu succes, a punctat Victor Grigorescu.

Surse autorizate susțin că au curs CV-urile pentru CS Hidroelectrica, numărul celor înscriși fiind de ordinul zecilor. Interesul este maxim pentru un post în conducerea unei companii superprofitabile, iar în aceste ultime zile se depun în continuare candidaturi. Între timp, s-a decis prelungirea mandatului actualului Consiliu de Supraveghere cu încă două luni, urmând să se ia aceeași decizie și în cazul Directoratului.

Ministerul Energiei a demarat procedura de selecție pentru șase poziții de membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, pe 21 septembrie, în conformitate cu prevederile ordonanței privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Compania Transearch Internațional SRL asistă Ministerul Energiei în acest proces de recrutare.

Potrivit anunțului de recrutare publicat pe site-ul ministerului Energiei ,pot depune candidaturi persoane fizice române sau străine, respectiv persoane juridice înregistrate în România sau în alte state, cu experiență în activitatea de administrare/management a unor întreprinderi publice sau a unor societăți din domeniul de activitate al întreprinderii publice. Criteriile de recrutare și selectare necesar a fi îndeplinite cumulativ sunt: absolvent(ă) de studii superioare cu diplomă de licență; minimum 10 ani de experiență profesională; minimum 5 ani de experiență în funcții de administrare/ conducere/ coordonare dintre care minim 3 ani în companii/societăți cu cifră de afaceri de minim 200 milioane de euro sau minim 2000 de angajați sau minim 5 ani de experiență în consultanță dintre care minim 3 ani de experiență în conducerea/ coordonarea unor proiecte cu o valoare/cu un buget de minim 200 milioane de euro. Candidații nu trebuie să aibă antecedente penale și să aibă o bună reputație personală și profesională integritate și profesionalism.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *