Ministrul Energiei: Guvernul va interveni după 15 ianuarie dacă ANRE nu poate să gestioneze procesul de liberalizare a pieței de energie

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Energiei: Guvernul va interveni după 15 ianuarie dacă ANRE nu poate să gestioneze procesul de liberalizare a pieței de energie

Dacă ANRE nu poate să gestioneze procesul de liberalizare a pieței de energie, Guvernul va interveni după 15 ianuarie. Se va va modifica, prin OUG, legea energiei electrice, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei, la Digi 24.

El a criticat ordinul ANRE care propune prelungirea până la 31 martie a perioadei în care consumatorii casnici pot opta pentru furnizorul de energie electrică pe piața concurențială, pe motiv că “trecerea automată din piața reglementată în piața serviciului universal nu este o trecere normală, este un abuz de poziție dominantă pe care furnizorii îl folosesc”.

„Nu pot să am eu monopol de șase milioane de clienți pe care îi gestionez cum vreau și, dacă eu mâine spun că trec în regim concurențial, îi duc întâi prin serviciul universal care este mai scump – eu stabilesc că e mai scump cu 26% la anumiți furnizori, cu 15-20% la alții – și îi las pe acești 6 milioane să opteze într-o lună, două, trei. Oricum e foarte puțin, nu se vor muta”, a afirmat Popescu, marți seara, la Digi 24.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *