Ministrul Energiei, mesaj pentru liderii politici din Gorj

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Energiei, mesaj pentru liderii politici din Gorj

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, transmite un mesaj, pe pagina sa de Facebook, liderilor politici din Gorj care sunt preocupați de schimbarea conducerii Complexului Energetic Oltenia. “Observ citind presa locală că unii lideri politici din teritoriu au și găsit deja o persoană potrivită pentru preluarea conducerii Complexului Energetic Oltenia. Acești politicieni locali își închipuie, probabil, că dacă așa au funcționat lururile până acum, o să le meargă în continuare cu presiuni și intimidări. Dar aș fi curios dacă pot indica un articol de lege care le permite acest gen de interferență?”, a scris Grigorescu pe facebook.

Prezentăm mesajul complet al ministrului Grigorescu:

“Acum vreo trei săptămâni, când Ministerul Energiei a criticat conducerea de la CEO, unii lideri din Gorj nu știau cum să se mai îngrămădească să îi ia apărarea deși discuțiile aveau legătură cu lipsa unor rapoarte și evaluări tehnice. Remarc presiunea continuă și încercările de a controla Complexul Energetic Oltenia. Nu au nici o șansă, dar continuă să construiască piste false și tensiuni pentru un eventual capital politic.

De situația proastă a mineritului românesc se fac vinovați într-o măsură enormă factorii locali care au crezut că aceste Complexuri Energetice le aparțin. Au făcut ani de zile presiuni, au făcut jocuri politice, au creat false probleme sociale ca să poată acționa după bunul plac. Aceste companii trebuiesc depolitizate complet pentru a le salva. Putem face zeci de eficientizari în aceste companii, dar dacă nu înlăturăm factorul nociv nu vom reuși să le facem funcționale.

Aș vrea să fie clar: avem toleranță zero în ceea ce privește corupți. Nu avem nici o ezitare în a înlătura din funcții de conducere pe cei care se fac vinovați de acte de corupție.Singura noastră datorie e să facem lucrurile corect, eficient și, mai ales, legal”.

Citiți și articolul publicat de Pandurul


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *