Ministrul Energiei, mesaj pentru români: Încercăm să scădem și mai mult facturile la energie și gaze. Plafoanele maxime rămân la fel

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic, Info, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Ministrul Energiei, mesaj pentru români: Încercăm să scădem și mai mult facturile la energie și gaze. Plafoanele maxime rămân la fel

Românii vor plăti cel mult cât au plătit până acum la facturile la energie și gaze. Noi încercăm să scădem și mai tare facturile, este mesajul transmis de ministrul Energiei, Sebastian Burduja, după ședința de guvern.

Întrebat dacă românii ar putea să plătească mai puțin, ministrul a spus: “Doar mai puțin. Mai mult nu vor plăti. Plafoanele maxime rămân la fel”.

Sursă foto: Guvernul României

Ministerul Energiei desfășoară o analiză tehnică și urmează să se vină cu propuneri pentru eventuale ajustări ale Ordonanței 27, care vor fi discutate cu ANRE.

Referitor la prețurile la energie electrică și gaze naturale,  Sebastian Burduja a punctat: “Acestea au scăzut, cu siguranță, dacă ne raportăm la aceeași perioadă a anului trecut sau la vârful crizei energetice, dar este o poză în timp și o evoluție dinamică. După cum știți, un furnizor nu cumpără toată cantitatea de energie electrică sau de gaze naturale pe care are nevoie să o furnizeze populației sau agenților comerciali de pe bursă de pe piața zilei următoare. Are contracte care se încheie de șase luni, de un an de zile și se face o medie a prețurilor, iar mai mult decât atât, și pe schema actuală, la gaze naturale, știți foarte bine, avem un plafon de 0,31 lei kilowatt-oră, dar sunt furnizor care facturează sub plafon și orice român se poate uita pe factură acasă, cum am făcut-o și eu și am văzut că, de exemplu, pe factura mea sunt facturat undeva la 0,24-0,26 lei kilowatt-oră, deci se poate merge sub acest plafon”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *