Ministrul Energiei are planuri noi cu Hidroelectrica: Vrea să listeze un pachet de doar 10% din acțiuni. Banii obținuți rămân în companie

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Ministrul Energiei are planuri noi cu Hidroelectrica: Vrea să listeze un pachet de doar 10% din acțiuni. Banii obținuți rămân în companie

Ministerul Energiei are noi planuri cu listarea Hidroelectrica. Se renunță la listarea unui pachet de 15% din acțiunile companiei. Ministrul Toma Petcu a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că se dorește listarea într-o primă fază a unui pachet de 10% din acțiunile Hidroelectrica, după care în funcție de evoluția companiei va mai fi un pachet de 5%.

„Vom adopta o Hotărâre de Guvern prin care vom modifica doar procentul de listare. Nu vom modifica metoda. De la pachetul de 15% din acțiuni cât era prevăzut pentru listare, dorim să mergem doar cu 10%. Vom vedea cum funcționează și se manifestă Hidroelectrica în piață ca și companie listată, după care să mai putem lista încă 5% din acțiuni”, a declarat Petcu subliniind că banii obținuți din listare vor intra în companie. “Sumele obținute din listare vor fi destinate doar pentru dezvoltare. Ne interesează să dezvoltăm noi capacități”, a spus Petcu.

Procesul de listare al Hidroelectrica ar urma să demaraze după ce consorțiul de listare vine cu propriile concluzii.

Andreea Lambru, Președintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, a făcut referire, la preluarea mandatului, la reluarea  procedurii de listare în noi condiții, respectiv schimbarea unei hotărâri de Guvern pe care Ministerul Energiei, împreună cu consorţiul, o vor elabora. Aceasta nu vede posibilă listarea Hidroelectrica în acest an. Un impediment în calea listării îl constituie investiţiile nerentabile, unele dintre acestea începute înainte de 1989.

Întrebat dacă listarea companiei se va face cu actualul Consiliu de Supraveghere provizoriu, ministrul Toma Petcu a ținut să precizeze că nu are legătură listarea cu CS-ul, care oricum este unul provizoriu!

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.