Ministrul Energiei: Pregătim o schemă de sprijin pentru IMM-uri

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Ministrul Energiei: Pregătim o schemă de sprijin pentru IMM-uri

Pregătim o schemă de sprijin pentru IMM-uri să facă față scumpirilor la energie și gaze, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu, precizând că a solicitat asociațiilor furnizorilor, așa cum au venit cu profilul consumatorilor pentru clienți casnici, să vină și cu profilul consumatorilor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii. El s-a întâlnit astăzi, 15 septembrie, cu membrii Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.

Gândim și lucrăm, în momentul de față, la o schemă de ajutor, și o să avem o întâlnire și cu Consiliul Concurenței, pentru că la întreprinderile mici și mijlocii, la companii în general, trebuie să avem grijă să respectăm regulile concurenței, și o să scoatem o schemă de ajutor. Nu pot să vă zic că va fi exact ca aceasta, pentru că vreau să știu exact și am cerut furnizorilor profilul de consum al IMM-urilor, pe clase de consum, pentru că sunt convins că nu găsim IMM-uri cu consum de 50 de kilowați, și atunci trebuie să ne ducem în alte plaje. Și o să venim cu un ajutor pe fiecare clasă de consum, în funcție de datele pe care le vom avea și de numărul total de întreprinderi mici și mijlocii. Cert este că suntem hotărâți ca, începând cu data de 1 noiembrie, să avem două legi care intră în vigoare – una pentru consumatorul casnic și una pentru întreprinderile mici și mijlocii. După cum știți, marii consumatori de energie au deja o schemă de ajutor, a precizat ministrul Energiei.

Am discutat despre modalitățile prin care IMM-urile pot să fie ajutate prin măsurile adoptate de către Guvernul României. Pe partea de energie, am discutat despre Programul Electric-UP, pentru care mă voi asigura că, după faza de evaluare, vor exista fonduri pentru toate proiectele. De asemenea, pe baza experienței cu acest program, vom pregăti la ministerul Energiei o nouă ediție, îmbunătățită, a programului Electric-UP, care a fost primit pozitiv de către reprezentanții IMM-urilor, a scris Popescu pe facebook.

Premierul Cîțu a declarat: Am dat mandat Ministerelor Energiei, Muncii și Finanțelor să vină cu o formă finală a OUG săptămâna viitoare, respectiv cu o schemă completată și cu soluții pentru clienții non casnici, în special IMM-uri. El a precizat că se caută cele mai bune soluții pentru consumatorii casnici și industriali pentru această iarnă, să facă față scumpirilor la energie și gaze.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *