Ministrul Energiei, întâlnire cu ACUE: Modificările legislative au blocat dezvoltările. Trebuie explicat foarte bine ce se face cu racordările și cu extinderile

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Energiei, întâlnire cu ACUE: Modificările legislative au blocat dezvoltările. Trebuie explicat foarte bine ce se face cu racordările și cu extinderile

“Din păcate, modificările legislative din trecut au generat o situație pentru care trebuie să găsim acum soluții. Aceste modificări legislative au blocat dezvoltările, acum cererile au explodat, depășind capacitățile fizice și financiare ale furnizorilor de utilități. Această situație trebuie rezolvată acum”, a declarat ministrul Energiei Virgil Popescu, după o întâlnire cu reprezentanți ai Federaţiei Patronale a Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE).  La întâlnire au participat Secretarii de Stat  Dan Drăgan, George Niculescu și Vlad Sinca.

Discuțiile au vizat modalitatea de lucru pentru ca furnizorii de utilități și Ministerul de resort să lucreze sincronizat pentru rezolvarea problemelor și pentru dezvoltarea eficientă și sustenabilă. Principalul aspect asupra căruia s-a aplecat Ministrul Energiei a fost necesitatea identificării soluțiilor care să deblocheze situația generată de modificările legislative anterioare.

“Mi-am exprimat disponibilitatea de a contribui activ și constructiv, prin grupul de lucru pe care l-am propus, în care să identificăm  problemele și să găsim soluții pentru toți factorii implicați.  Trebuie explicat foarte bine ce se face cu racordările si ce se face cu extinderile, deoarece noi implementăm modificări care să fie valabile pe termen lung, nu să le schimbăm din cinci în cinci luni. La problema branșamentelor avem consumatori casnici și non-casnici. La problema extinderilor, se ramifică în multe segmente”, a precizat  ministrul Energiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *