Ministrul Energiei: RADET să achite datoria față de ELCEN!

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Energiei: RADET să achite datoria față de ELCEN!

Ministrul Energiei ia poziție în situația dintre ELCEN și RADET. Într-o declarative pentru presă, el susține că RADET are o datorie față de ELCEN pe care trebuie să o achite, iar dacă acest lucru nu se petrece, ELCEN intră în incapacitate de plată și nu va putea livra agent termic și apă caldă către RADET.

„Politizarea situației dintre ELCEN și RADET afectează ambele societăți în mod negativ. Repet ceea ce am mai spus și ar trebui să fie foarte bine cunoscut publicului: între cele două entități există o dispută economică pe care justiția a și tranșat-o în bună măsură. RADET are o datorie față de ELCEN pe care trebuie să o achite. Dacă acest lucru nu se petrece, ELCEN intră în incapacitate de plată și nu va putea livra agent termic și apă caldă către RADET. Nu este nevoie de politizarea situației pentru că acest lucru va amâna plata datoriilor și, în consecință, Bucureștiul va fi cel care va suferi. În cazul ELCEN — RADET există o deciziei a justiției pe care ambele părți trebuie să o respecte. ELCEN nu oprește apa caldă în București, dar RADET poate falimenta ELCEN și astfel să ajungem la o situație catastrofală”, a afirmat Victor Grigorescu.

Aproape jumătate din locuitorii Capitalei riscă să rămână fără apă caldă în perioada următoare, după ce Distrigaz a decis limitarea debitului de gaze naturale către Electrocentrale București (ELCEN), din cauza datoriilor.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.