Ministrul Energiei și-a făcut datoria…față de partid! A plantat un nou Consiliu de Supraveghere provizoriu la Hidroelectrica

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Ministrul Energiei și-a făcut datoria…față de partid! A plantat un nou Consiliu de Supraveghere provizoriu la Hidroelectrica
  • Directoratul rămâne pe poziție până când se va numi un Consiliu de Supraveghere cu un mandat de 4 ani

La Hidroelectrica se prelungește provizoratul.  La propunerea Ministerului Energiei, se înlocuiesc supraveghetorii provizorii cu alții, tot provizorii. Noii membrii CS au primit votul  în Adunarea Generală a Acționarilor , care a avut loc în data de 19 aprilie, pentru mandate de 4 luni, susțin surse autorizate. Hotărârea AGA nu  a fost încă publicată pe site-ul companiei.

 

Directoratul rămâne pe poziție până când se va numi un Consiliu de Supraveghere cu un mandat de 4 ani, care să stabilească conducerea executivă a companiei.

Chiar dacă reacțiile venite din piața energiei în ce privește candidații propuși de minister  au fost de nemulțumire, indignare și s-a solicitat ministrului Energiei să renunțe la aceste numiri și să promoveze specialiști la conducerea Hidroelectrica, toate încercările au fost în zadar.  Ministrul Energiei și-a făcut datoria față de partid, ce se întâmplă cu Hidroelectrica, rămâne de văzut. Oricum, mare lucru nu se poate face în 4 luni…doar  să se familiarizeze supraveghetorii cu activitatea companiei, majoritatea nefiind specializați în domeniu!

Așadar, 7 noi membri vor supraveghea Hidroelectrica timp de 4 luni și Ministerul Energiei insistă să avem răbdare să vedem rezultatele muncii lor, să nu-I decredibilizăm! Noul CS aprobat de AGA nu are nicio treabă cu domeniul energetic, candidații sunt numiți strict pe alte criterii (politice, prietenie…). Acționarul majoritar al Hidroelectrica a propus în CS următoarele persoane: Ioana-Andreea Lambru, Dorin-Liviu Nistoran, Gheorghe-Gabriel Gheorghe, Laurențiu-Dan Tudor, Horia-Marian Gâmbuțeanu și Andreea Negru-Ciobanu. Propunerea Fondului Proprietatea este actualul reprezent al FP în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, Oana Truță. Aceasta a primit votul aționarilor. Surse apropiate companiei ne-au spus că sunt curioase să vadă care va fi reacția Oanei Truță la ședințele CS unde va lucra cu o echipă de specialiști în alte domenii decât în energie!

Potrivit CV-urilor atașate documentului semnat de ministrul Toma Petcu, ce a fost publicat pe site-ul Hidroelectrica, Ioana-Andreea Lambru, în vârstă de 32 ani este absolventă a Universității Româno-Americană. În prezent este secretar general adjunct al Guvernului. În perioada 2009-2011 a fost șefa de cabinet a lui Radu Stroe (fost secretar general al PNL). Absolvent al Facultății de Transporturi, Horia Marian Gâmbuțeanu are 35 ani și este consilier la Secretariatul General al Guvernului. În perioada  2014- 2017 a fost consilier în cadrul Ministerului Dezvoltării, iar 2015 a fost  director de cabinet al ministrului Sevil Shhaideh, actualmente vicepremier. Potrivit CV-ului, a mai lucrat ca operator producție grafică sau ca regizor la Prima TV, Canal D și Best Video Broadcast SRL.  Andreea Negru- Ciobanu  are 36 ani și este purtător de cuvânt al ministrului Dezvoltării, Sevil Shhaideh. În perioada august 2013- februarie 2017 a fost director de PR& Comunicare la Transelectrica. În perioada 2004-2013 a lucrat la Bursa și Money Channel. Gheorghe Gabriel Gheorghe (46 ani) este absolvent al Facultății de Drept „Lucian Blaga” din Sibiu. În prezent, este vicepreședinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. În perioada octombrie 2013- februarie 2016, a fost membru în Consiliul de Administrație al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii. Și-a început activitatea la Garda Financiară Sibiu (comisar), după care  a fost șef al Corpului de Control în Ministerul Economiei condus de Daniel Chițoiu. Dorin Liviu Nistoran (49 ani), absolvent al Universității Politehnica București, Electrotehnică,  este director general al Televoice Group SRL. În perioada 2008-2009, a fost președintele Autorității Naționale pentru Comunicații, deputat PD între anii 2004-2008 și director general al SC Televoice Group între 2001 și 2004. Dan Laurențiu Tudor (51 ani), absolvent al Facultății de Construcții, este în prezent este director general adjunct la Electrocentrale București. Se ocupă de Direcția tehnică și departamentul IT. A fost consilierul al fostului ministru al Economiei, Daniel Chițoiu.

Parctic, au ajuns supraveghetorii celei mai valoroase companii din economie un vicepreşedintelpentru jocuri de noroc, un fost operator de producţie grafică la televiziune, un fost realizator de televiziune…

Noul CS înlocuiește actualul CS format din: Crăița Ana Bugheru,  Elena Voicu, Nicu Romeo Susanu, Ionuț Purica, Robert Cosmin Pană, Mihai-Daniel Aniței, Oana Valentina Truță. Am remarcat, la momentul respectiv, că Susanu, Purica și Aniței, actuali membri ai CS au fost pe lista de propuneri a fostei conduceri Ministerului Energiei. Dar, cu ce folos, cand se preferă persoane care nu au legătură cu domeniul energetic!

Am tot sperat că ministrul Petcu știe cât de importantă este urgentarea numirii unui nou CS cu mandate de 4 ani și a unui nou Directorat, care să asigure strategia de listare a Hidroelectrica și că va acționa în consecință!

Sperăm acum, după numirea unui nou CS interimar, că Ministerul Energiei va urgenta procedura de selecție a candiadților conform OUG 109! Hidroelectrica este o companie care merită să fie condusă și supravegheată de oameni pricepuți, specializați în domeniul energetic! Jocurile politice nu trebuie să atenteze la sănătatea unor companii energetice vitale pentru Sistemul Energetic Național.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.