Ministrul Grigorescu a dat lovitura: a închiriat o platformă online cu 792.000 lei! Asta da afacere! Să vedem ce zice ANI și ce decide premierul Cioloș

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Ministrul Grigorescu a dat lovitura: a închiriat o platformă online cu 792.000 lei! Asta da afacere! Să vedem ce zice ANI și ce decide premierul Cioloș

Zile grele/decisive pentru ministrul Victor Grigorescu, care a fost luat în colimator de ANI pentru declarația sa de avere. La insistențele jurnaliștilor, Victor Grigorescu, ministrul Energiei, a venit cu explicații în ce privește câștigul obținut în perioada când era consilier de ministru și membru CA Electrica și pentru care trebuie acum să dea explicații la Agenția Națională de Integritate: cică ar fi vorba despre o chirie de aproape 800.000 de lei/an primită de la un offshore din insulele britanice Turks & Caicos pentru un site online – monitoreu.com.

„Aş dori să fac scurte precizări legate de speculațiile apărute la adresa declarației mele de avere. Am trecut încă de la început în declarațiile mele personale de avere o tranzacție începută la data de 01.04.2014 și finalizată la data de 31.03.2015. Obiectul tranzacției menționate este o platformă online dedicată analizei pe surse deschise a politicilor comerciale comune a Uniunii Europene, prin care se agregau datele vizând aceste politici, inclusiv date statistice oferite de Eurostat. Domeniul de internet pe care a fost funcțională platforma este monitoreu.com”, a transmis ministrul Grigorescu, într-un comunicat de presă.

fullsizerender

După o astfel de explicație, s-a declanșat o avalanșă de întrebări din partea jurnaliștilor, care – firesc – au căutat site-ul care i-a adus o avere ministrului Grigorescu.

În timp ce ministrul susține că “platforma a fost un model de analiză întâlnit în mediul economic de la Bruxelles, unde astfel de soluții digitale sunt utile pentru a putea identifica trendurile viitoare ale politicilor europene și pentru predicții legate de oportunități de business pentru actorii implicați în acest domeniu”, jurnaliștii au descoperit, accesând arhiva internetului, o singură pagină în 2014, ceva care se prezintă cel mult ca un site de știri la nivel european. Conform urlrom.com, site-ul se afla pe locul 50.763 in România, cu 14 vizite zilnice , având o valoare estimată de 296 lei la nivelul anului 2015.

Potrivit Hotnews, “premierul Dacian Ciolos a avut o discutie cu ministrul Victor Grigorescu cu privire la anunțul ANI, în contextul în care integritatea este și va rămâne un principiu asumat de către toți membrii echipei guvernamentale și colaboratorilor săi”. Premierul speră ca rezultatele ANI să fie făcute public cât mai repede pentru a pune punct îndoielilor și comentariilor, scrie Hotnews.

Până ne lămurește ANI pe toți în privința câștigului fabulos din închirierea unui site, nu putem să nu îl felicităm pe ministrul Victor Grigorescu pentru această performanță unică.  Să închiriezi o platformă online cu apropae 800.000 lei, asta da afacere! Totuși, domnule ministru, nu încercați să fiți mai convingător?!

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *