Ministrul Petcu: Companiile energetice vor investi un miliard de euro în 2017

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Petcu: Companiile energetice vor investi un miliard de euro în 2017

Companiile energetice din subordinea Ministerului Energiei – Hidroelectrica, Romgaz, Nuclearelectrica, Conpet sau Oil Terminal – ar urma să investească, în acest an, un miliard de euro. Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat la Antena 3 că a cerut companiilor din Ministerul Energiei să îşi prevadă obligatoriu în acest an minim 20% din venituri pentru investiţii, ce înseamnă aproape 1 miliard de euro investiții pentru modernizări.

El a semnalat că unele societăți nu și-au îndeplinit planul de investiţii asumat pentru anul trecut. ”Majoritatea companiilor, dacă vă uitaţi la capitolul de investiţii, sunt sub nivelul de investiţii care l-au stabilit în anul 2015 pentru 2016. Ei nu au reuşit să investească 100% din ce au stabilit din bugetul pe 2016, fără să vorbim de rezerve”, a afirmat Petcu.

Totodată, a dat asigurări că Ministerul Energiei va demara de urgen ță procedura de selecție a administratorilor companiilor. Firme specializate vor recruta conducerile acestor companiilor, unde au fost numiti recent administratorii provizorii, pentru patru luni.”Deci vorbim de o perioadă tranzitorie, în care statul trebuie să se mişte foarte repede pe câteva obiective şi în special sunt cele legate de investiţii. Cei din consiliul de administraţie nu înţeleg că pe noi ne interesează investiţiile – pentru că eu cum pot să aduc bani în economie suplimentar, pot să aduc prin aceste dividende, dar pot să aduc făcând performanţă şi investind”, a menţionat Petcu.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.