Comisia Europeană vrea un mecanism de ajutor ca populaţia să depăşească această perioadă cu preţuri mari la energie

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Comisia Europeană vrea un mecanism de ajutor ca populaţia să depăşească această perioadă cu preţuri mari la energie

Comisia Europeană este de acord cu mecanisme de ajutor ca populaţia să depăşească această perioadă cu preţuri mari la energie. „S-a obţinut din partea Comisiei Europene să încercăm să găsim la nivel european un mecanism de ajutor pentru ca populaţia să depăşească această perioadă cu preţuri mari. Vom avea un răspuns în aceste zile, un set de recomandări de măsuri care pot fi luate în această perioadă de către statele membre, astfel încât să nu încalce politica comună europeană în materie de ajutor de stat. Comisia Europeană va veni în următoarea perioadă cu un set de recomandări privind măsurile pe care le pot lua statele membre pentru compensarea facturilor la energie, a afirmat, luni, ministrul Energiei, Virgil Popescu, în cadrul comisiei parlamentare de anchetă privind preţul energiei, citat de Agerpres.

El a spus că aşteaptă zilele următoare un răspuns de la Comisie.

Guvernul are în plan compensarea facturilor la energie pentru 13 milioane de români, printr-o ordonanţă de urgenţă, şi lucrează la o măsură de ajutor şi pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

Prezent la ‘Ora Guvernului’ în plenul Camerei Deputaţilor, ministrul Energiei s-a declarat luni dispus să ia în considerare varianta supra-impozitării companiilor din energie, ca instrument pentru limitarea preţului crescut al energiei pentru consumatorii finali.

După ministrul Virgil Popescu, Comisia de anchetă privind preţul energiei va audia miercuri, 29 septembrie, pe reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.