Ministrul Popescu vrea ca producătorii de gaze din România să nu mai fie taxaţi în funcţie de preţul de referinţă de la bursa din Viena

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Popescu vrea ca producătorii de gaze din România să nu mai fie taxaţi în funcţie de preţul de referinţă de la bursa din Viena

Producătorii de gaze din România nu vor mai fi taxaţi în funcţie de preţul de referinţă de la bursa de gaze din Viena. Se va ţine cont de preţul de pe piaţa din România, a declarat ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, în cadrul conferinţei organizată de Focus Energetic.

„Avem o iarnă complicată ca urmare a turbulenţelor din pieţe. Sunt convins că o vom trece cu bine, stocurile sunt în parametri. Există stocuri de gaze de 2,2 miliarde de metri cubi, cele de cărbune sunt în grafic, la fel şi rezervele de apă din lacuri”, a spus Popescu, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, producţia Romgaz a crescut cu 20%, dar OMV Petrom a raportat o scădere cu mult peste limita declinului natural.

Popescu a arătat că nu i se pare normal ca producătorii români să plătească taxe în funcţie de preţul gazelor de la Viena şi va modifica acest lucru. „Am vorbit cu premierul şi cu ministrul Finanţelor şi vom regla acest lucru, astfel încât preţul din România să fie drept referinţă, dar vreau bună credinţă de la producătorii români pentru stabilizarea producţiei şi creşterea ei”, a precizat ministrul interimar al Energiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.