Ministrul Virgil Popescu anunță noi investiții în rețele. Două proiecte ale DEER au primit finanțare prin Fondul de Modernizare

Publicat pe Categorii Business, Esential, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Ministrul Virgil Popescu anunță noi investiții în rețele. Două proiecte ale DEER au primit finanțare prin Fondul de Modernizare

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță noi investiții în infrastructura energetică din țara noastră, cu bani din Fondul pentru Modernizare. Astăzi am semnat două contracte pentru realizarea și modernizarea rețelelor de distribuție energie electrică, beneficiarul fiind Distribuție Energie Electrică Romania S.A., a comunicat ministrul Popescu.

Primul proiect vizează Stația de transformare 110/20kv Sibiu Vest, municipiul Sibiu, cu o valoare totală de 70.301.509 lei inclusiv TVA. Data limită prevăzută pentru finalizarea investiției este 30.06.2025.

Valoarea maximă asigurata din Fondul pentru modernizare este de 45.168.571 lei, reprezentând 80% din cheltuielile eligibile ale proiectului.

Prin implementarea proiectului „Stația de transformare 110/20kV Sibiu Vest, mun. Sibiu” vor fi realizate investiții în infrastructura energetică pentru asigurarea funcționării în condiții de siguranță, securitate și continuitate a serviciilor de distribuție energie electrică.

Obiectivele proiectului corelate cu cele ale Fondului pentru Modernizare, sunt:

 • Asigurarea siguranței în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor existenți Zona Industrială Sibiu Vest;
 •  Asigurarea posibilității de racordare a viitorilor consumatori din Zona Industrială Sibiu Vest prin extinderea rețelei de distribuție a energiei electrice
 •  Extinderea rețelei de 110kV cu LES 2×1,8 km
 • Extinderea rețelei de 20kV cu LES m.t. cu 3,79 km
 • Realizare Stație de transformare 110/20kV
 •  Digitalizarea rețelelor de distribuție, automatizarea circuitelor de protecții, comandă, telecomunicații necesare funcționării stației.

Al doilea proiect prevede modernizarea rețelelor de distribuție energie electrica 110kV in zona stațiilor electrice de transformare Centru- Aeroport-Ioșia-Mecanica – municipiul Oradea. Valoarea totală a Proiectului este de 201.948.551 lei inclusiv TVA, iar data limită prevăzută pentru finalizarea investiției este 30.06.2026.

Valoarea maximă asigurata din Fondul pentru modernizare este de 126.273.755 lei, reprezentând 80% din cheltuielile eligibile ale proiectului.

Prin implementarea proiectului „Modernizarea rețelelor de distribuție energie electrică 110kV în zona stațiilor electrice de transformare Centru, Aeroport, Ioșia și Mecanica” – Oradea vor fi realizate investiții în infrastructura energetică pentru asigurarea funcționării în conditii de siguranță, securitate și continuitate a serviciilor de distribuție energie electrică.

Obiectivele proiectului corelate cu cele ale Fondului pentru Modernizare, sunt:

 •  Asigurarea siguranței în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor existenți în Zona Industrială a municipiului Oradea
 • Creșterea capacității de distribuție a rețelelor de 110kV din Zona Industrială a municipiului Oradea
 • Creșterea gradului de siguranță în funcționare
 •  Extinderea rețelei LES 110kV cu 4,8 km
 •  Înlocuirea liniilor electrice aeriene de 110kV cu linii electrice subterane pe o porțiune de 6,64 km
 •  Modernizare stații de transformare 110/20kV
 •  Digitalizarea rețelelor de distribuție, automatizarea circuitelor de protecții, comandă, telecomunicații necesare funcționării stației.

Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *