Ministrul Virgil Popescu avertizează: Nicio companie furnizoare nu își va bate joc de români!

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Ministrul Virgil Popescu avertizează: Nicio companie furnizoare nu își va bate joc de români!

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, cere furnizorilor să emită facturile pentru lunile noiembrie 2021 – martie 2022 în acord cu legea nr. 259 din 29 octombrie 2021 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022! În mod contrar vor exista sancțiuni dure, precizează ministrul, într-o postare pe facebook.

În postare se prezintă un exemplu: Abonații Gaz Vest SA – din județul Bihor – au primit facturile aferente lunii noiembrie fără să fie aplicată legea care prevede plafonarea și schema de compensare!

În urma acetei situații, ministrul Popescu spune că a luat atitudine! În urma controlului celor de la ANPC rezultatul este următorul: s-a aplicat Legea 363/2007 și s-a constatat că au încălcat art.6 alin.(1), lit.d.- prețul sau modul de calcul al prețului. Cei de la Gaz Vest SA au primit o sancțiune contravențională de 50.000 lei – și conform art.15-1 odată cu aplicarea sancțiunii contravenționale principale se aplică și sancțiunea complementară de recalculare a consumului citit sau estimat pentru consumatorii casnici începând cu data de 01.11.2021, în termen de 15 zile!, se precizează în postare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *