Ministrul Virgil Popescu, la Parlament: Strategia energetică și PNIESC vor fi aprobate prin hotărâre de guvern la finele lunii aprilie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Virgil Popescu, la Parlament: Strategia energetică și PNIESC vor fi aprobate prin hotărâre de guvern la finele lunii aprilie

Strategia energetică și Planul Național Integrat de Energie și Schimbări Climatice – PNIESC vor fi aprobate prin hotărâre de guvern la finele lunii aprilie, a declarat Virgil Popescu, ministrul desemnat pentru Ministerul Economiei, Energiei și Mediului  de Afaceri, la audierea din Parlament. El a primit aviz pozitiv, marţi, din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului, după o audiere care a durat 2 ore și care s-a lăsat cu acuzații.

În domeniul energiei avem câteva obiective principale: independenţă energetică, implementarea unei politici energetice îndreptate către protecţia consumatorului, redobândirea încrederii investitorilor, iar ca obiective pe termen scurt avem adoptarea strategiei energetice şi adoptarea Planului Naţional Integrat de Energie şi Schimbări climatice (PNIESC), deblocarea investiţiilor din Marea Neagră, le-a spus Virgil Popescu parlamentarilor.

Declarația ministrului Virgil Popescu, pe pagina sa de facebook, la finalul audierii: „Aviz pozitiv! Le mulțumesc colegilor parlamentari din cadrul comisiilor reunite de specialitate pentru încrederea acordată. După 2 ore de audieri, dialogul a fost uneori mai aprins, însă asta dovedește că știm care sunt prioritățile și găsim soluții pentru a rezolva problemele. Cu toate acestea, pentru a rezolva o serie de proiecte urgente avem nevoie de un Parlament legitim, care va fi ales de români, deci avem nevoie de alegeri anticipate. Împreună mergem mai departe!”


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *