Miting de protest la Guvern. Sindicatele de la Alro și Alum cer reglementarea pieţei de energie

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Miting de protest la Guvern. Sindicatele de la Alro și Alum cer reglementarea pieţei de energie

Miting de protest în faţa Guvernului. Sindicate din industria metalurgică, reprezentând angajaţi de la ALRO Slatina şi de la Alum Tulcea, organizează astăzi, 14 februarie, protest în faţa Guvernului, principala revendicare fiind reglementarea pieţei de energie.

La acțiune participă Sindicatul Liber Alro, Sindicatul Alroproduct, Sindicatul UPS, Sindicatul Aluministul, Sindicatul Prelucrarea Aluminiului şi de Sindicatul Alum Tulcea. Se solicită reglementarea pieţei de energie prin limitarea preţurilor la gazele naturale şi energie electrică la valoarea celor din decembrie 2020, pentru cel puţin un an, şi instituirea unei diferenţe de tratament între clienţii non-casnici care nu au beneficiat de ajutor de stat, legiferat prin OUG 81/2019, şi cei care au beneficiat de prevederile acestui act normative, potrivit Agerpres.

De asemenea, sindicatele cer eliminarea exceptării beneficiarilor OUG 81/2019 de la plafonarea preţului energiei electrice şi plafonarea preţului acesteia la maxim750 lei/Mwh.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.