MOL a donat echipamente de 290.000 euro pentru a sprijini funcționarea constantă a rețelei energetice din Ucraina 

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic MOL a donat echipamente de 290.000 euro pentru a sprijini funcționarea constantă a rețelei energetice din Ucraina 

Grupul MOL este solidar cu sectorul energetic din Ucraina în timp de război și pune la dispoziție echipamentele necesare pentru a susține funcționarea constantă și în siguranță a rețelei energetice ucrainene. Până acum, MOL a oferit echipamente în valoare de 290.000 de euro, dintre care va livra la graniță echipamente în valoare de 50.000 de euro, solicitate expres de partea ucraineană, comunică compania.

Grupul MOL s-a alăturat inițiativei derulate de Asociația Internațională a Producătorilor de Petrol și Gaze (IOGP) și participă la programul de sprijin cu echipamente pentru Ucraina. Industria cooperează în acest demers pentru a ajuta la remedierea daunelor generate de război și a sprijini funcționarea continuă a rețelei energetice din Ucraina. Programul este coordonat de Directoratul General pentru Energie al Comisiei Europene (DG ENER) și Comunitatea Energetică, în timp ce Ministerul Energiei al Ucrainei oferă informații regulate și precise cu privire la echipamentele necesare pentru a menține funcționarea rețelei.

Grupul MOL a oferit echipamente în valoare totală de 290.000 de euro, iar partea ucraineană a confirmat că are nevoie de echipamente în valoare de 50.000 de euro până în acest moment. Ansamblurile, conductele și piesele necesare, care asigură continuitatea producției de petrol și gaze, cât și funcționarea continuă a rețelei energetice vor fi livrate chiar de MOL la granița cu Ucraina. Negocierile dintre Comunitatea Energetică și autoritățile ucrainene continuă, iar MOL monitorizează permanent nevoile care apar și lucrează la acordarea de ajutor suplimentar în cadrul programului de sprijin.

„Suntem solidari cu Ucraina și ne-am angajat, prin coaliția industriei, să sprijinim funcționarea continuă a rețelei energetice ucrainene. Grupul MOL s-a alăturat și programului de ajutor cu echipamente al IOGP și cooperează cu instituțiile europene care coordonează programul. Prin eforturi comune, facem tot posibilul pentru ca acest ajutor, constând din echipamente, să fie cât mai eficient posibil și sperăm că donațiile noastre pot aduce o contribuție semnificativă la buna funcționare a producției de petrol și gaze din Ucraina și, astfel, a întregului sistem energetic,” a declarat Ádám Homonnay, Vicepreședinte al Sectorului Upstream al MOL Ungaria.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.