MOL România finanțează 22 de proiecte de mediu  

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic MOL România finanțează 22 de proiecte de mediu  

 MOL România și Fundația pentru Parteneriat anunță rezultatele celei de-a 17-a ediții a programului „Spații verzi”, respectiv cele 22 de proiecte de mediu care vor fi implementate la nivel național prin implicarea tinerilor și comunităților locale în inițiative de permacultură urbană și conservare a ariilor naturale protejate. Valoarea totală a finanțării alocate pentru realizarea proiectelor depășește 800.000 de lei.

Cele 22 de proiecte alese au ca scop promovarea ariilor protejate și conștientizarea importanței conservării acestora, și se vor concretiza în activități de mediu precum organizarea Zilei Biodiversității, realizarea de poteci tematice, expediții Junior Ranger, ateliere de grădinărit, școli de vară și expoziții, și crearea de trasee educaționale pe tema biodiversității și de grădini urbane cu focus pe permacultură, în 17 județe din România.

„Suntem mândri de evoluția programului Spații Verzi, cea mai longevivă platformă de CSR a MOL România, care de 17 ani contribuie la formarea și educarea tinerilor în spiritul respectului față de natură. Fiecare proiect de mediu pe care îl sprijinim reflectă viziunea MOL în ceea ce privește sustenabilitatea și angajamentul nostru de a contribui la bunăstarea comunităților locale. Ne bucurăm să vedem că oamenii sunt receptivi la problemele legate de mediu și că împreună putem construi un viitor mai sustenabil pentru generațiile tinere”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman MOL România.

În cadrul componentei „Permacultură în Zone Urbane”, juriul a selectat 8 proiecte ce vor fi dezvoltate în 8 județe din țară. Activitățile derulate în cadrul componentei „Permacultură în Zone Urbane” vizează dezvoltarea agriculturii sustenabile în mediul urban, iar proiectele care au obținut finanțare în cadrul acestei ediții a programului vor avea o contribuție importantă în promovarea conceptului de permacultură urbană și în implementarea unor inițiative de agricultură durabilă.

Alte 14 proiecte de mediu vor primi finanțare în cadrul celei de-a doua componente a programului, „Arii Naturale Protejate”. Ca şi în edițiile precedente, şi în acest an activitățile finanţate vor include amenajarea de poteci tematice, organizarea de tabere Junior Ranger și evenimente precum Ziua Parcului Național/Natural sau Ziua Biodiversităţii, expoziţii și activități extrașcolare de educație ecologică. Proiectele se vor derula în 12 judeţe din ţară.

„Continuăm să susținem demersurile legate de promovarea ariilor naturale protejate și să sprijinim implementarea inițiativelor care promovează permacultura, corelată cu implicarea comunităților în activități de agricultură urbană, ca temă prioritară și pentru anii ce urmează. Avem la baza reușitelor noastre parteneriatul durabil pe care l-am format acum 17 ani cu MOL România și dorința de a genera o schimbare pozitivă în comunitate, din punctul de vedere al cultivării respectului tinerilor față de mediul înconjurător și al consolidării relației om-natură”, a declarat László Potozky, director al Fundației pentru Parteneriat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *