MOL România și Fundația pentru Parteneriat finanţează 26 de proiecte de mediu prin programul „Spaţii Verzi”

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic MOL România și Fundația pentru Parteneriat finanţează 26 de proiecte de mediu prin programul „Spaţii Verzi”

MOL România și Fundația pentru Parteneriat anunță rezultatele celei de-a 16-a ediții a programului „Spaţii Verzi”, respectiv cele 26 de proiecte de mediu, care se vor concretiza la nivel național prin activități dedicate ariilor protejate și biodiversității, prin implicarea comunităților și a tinerilor în activități de mediu și de permacultură urbană. Valoarea totală a  finanțării alocate pentru realizarea proiectelor din cadrul acestei ediții este de peste 840.000 de lei.

Cele 26 de proiecte au fost selectate dintre 66 de aplicații și își propun promovarea ariilor protejate,  facilitarea cunoașterii valorilor ariilor protejate, a importanței protejării și conservării acestora, organizarea Zilei Biodiversității, realizarea unor poteci tematice, expediții tip Junior Ranger, școli de vară, expoziții, crearea unor grădini urbane școlare cu focus pe permacultură, crearea unor trasee educaționale pe teme de permacultură și biodiversitate, ateliere de grădinărit și workshop-uri, în 17 județe din România.

Anul acesta, pentru prima dată, a fost  lansată  în cadrul programului componenta „Permacultură în zone urbane”, iar juriul a selectat primele 10 proiecte din această arie, tocmai pentru a sublinia importanța acestui domeniu. Activitățile vizate de această componentă vor fi implementate în opt judeţe  și vizează dezvoltarea agriculturii sustenabile în mediul urban. Proiectele care au obținut finanțare vor avea o contribuție importantă în dezvoltarea și implementarea unor inițiative de agricultură durabilă, regenerativă, sprijinind dezvoltarea conceptului de permacultură pe plan local.

„Ne bucurăm că prin programul „Spații Verzi” reușim să educăm tinerii și să susținem acele inițiative care conectează membrii comunității, motivați să creeze un mediu mai curat și un viitor verde, sustenabil”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman MOL Romania.

În cadrul componentei tradiționale a programului „Spaţii verzi”, „Arii Naturale Protejate”, vor fi finanțate  alte 16 inițiative. Ca şi în ediţiile precedente ale programului, vor fi nelipsite taberele Junior Ranger, amenajarea potecilor tematice, organizarea unor evenimente precum „Ziua Parcului Național/Natural”, „Ziua Biodiversităţii”, expoziţii și activități extrașcolare de educație ecologică. Activitățile din cadrul „Arii Naturale Protejate” vor fi implementate în 11 judeţe din România.

„În urma evaluării cererilor de finanțare primite anul acesta, putem afirma că am rămas foarte plăcut surprinși în ceea ce privește numărul proiectelor remarcabile depuse în cadrul celor două componente ale programului Spații Verzi. Am avut proiecte bune și foarte bune și în anii precedenți, dar în acest an vorbim de un salt calitativ semnificativ. Nutrim speranța ca și implementarea celor 26 de proiecte aprobate va fi de un nivel similar și se va concretiza în activități pro-active și calitative pentru arii protejate și biodiversitate, pentru implicarea comunităților, a tinerilor în activități mediu protective și de permacultură urbană”, a declarat László Potozky, director al Fundaţiei pentru Parteneriat.

Mai multe detalii despre program pot fi găsite pe site-ul www.spatiiverzi.org.ro, www.molromania.ro, respectiv www.repf.ro


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.