MOL România și Salvați Copiii România donează echipamente medicale de 300.000 euro pentru șase spitale

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic MOL România și Salvați Copiii România donează echipamente medicale de 300.000 euro pentru șase spitale

MOL România a încheiat un parteneriat cu Salvați Copiii România și donează 300.000 EUR pentru achiziționarea de echipamente medicale pentru mai multe spitale de copii și secții de pediatrie din țară. Prin această donație, unitățile medicale vor primi echipamente de ultimă generație – incubatoare pentru nou-născuți, aparatură pentru imagistică medicală și alte dispozitive medicale de imediată necesitate (monitoare Holter EKG, paturi).
Echipamentele vor avea ca destinație secțiile de pediatrie ale spitalelor din Timișoara, Pitești, Brașov, Giurgiu, Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe.
„Suntem extrem de onorați de colaborarea cu Salvați Copiii România și de proiectul pe care îl vom concretiza împreună, pentru că are o încărcătură emoțională uriașă, vorbim despre copii aflați în situații vulnerabile și care pot primi o șansă la viață cu ajutorul medicilor și al echipamentelor medicale performante. Alături de echipa MOL România sunt bucuroasă să putem fi în continuare un partener de încredere al comunităților și să oferim sprijin pentru suplimentarea dotărilor din spitalele din România. Povestea noastră de succes în afaceri merge mai departe, în sinergie cu inițiativele de responsabilitate socială,” a declarat Camelia ENE, CEO și Country Chairman MOL România.
În România, aproximativ 20.000 de copii se nasc prematur în fiecare an, arată datele Salvați Copiii, iar sute de bebeluși luptă chiar din primele zile pentru viața lor și au nevoie de infrastructură medicală modernă, care să le ofere o șansă în plus.
„Poate mai mult decât alte programe ale Salvați Copiii din cei 32 de ani de activitate în România, acest program de dotare a maternităților și unităților medicale ne-a oferit cele mai bune lecții. Am învățat în anii din urmă, de când suntem partenerii medicilor, că responsabilitatea socială este un bun de preț al societății, care poate muta chiar și munții. Apreciem enorm gestul partenerilor de la MOL, împreună vom reuși să dotăm șase spitale cu echipamente performante,” menționează Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.
Prin parteneriatul încheiat cu Salvați Copiii, MOL România își reafirmă angajamentul de a sprijini comunitățile locale prin inițiative care pot furniza tehnologie performantă, atât de necesară în cadrul actului medical, cu beneficii imediate, dar și pe termen lung.
„Ecograful care va ajunge pe secția noastră ne va permite monitorizarea și evoluția copiilor care au probleme renale, digestive, cardiace. Ne va ajuta mult în diagnosticarea malformațiilor congenitale.
Lunar, în cadrul secției se efectuează 150-200 de consultații și avem pacienți cu vârste între un an și 18 ani. Ecograful cu care lucrăm în acest moment este vechi și nu mai avem rezultatele cele mai bune. Ne bucurăm foarte mult că organizația Salvați Copiii și MOL România au decis să sprijine spitalul nostru și ne-au implicat în acest proiect,” a declarat Dr. Bodó Erika, medic primar pediatru, șef Secție Pediatrie, Spitalul Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf Sfântu Gheorghe.
Unitățile medicale beneficiare ale proiectului MOL România și Salvați Copiii România sunt:
• Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara – analizor de toxicologie, perfuzomat;
• Spitalul de Pediatrie Pitești – nebulizator pentru dezinfecție, fierăstrău profesional ortopedie, aspirator chirurgical, infuzomat;
• Spitalul Clinic de Copii Brașov- incubator, masă radiantă;
• Spitalul Județean de Urgență Giurgiu – pulsoximetru, aspirator secreții, spirometru, electrocardioagraf, termometru digital non contact;
• Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc – paturi de spital cu saltea, monitoare Holter EKG;
• Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe – ecograf cu trei sonde.
Toate echipamentele vor fi achiziționate de Salvați Copiii România, din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Necesarul de dotări a fost determinat în urma discuțiilor cu medicii și directorii spitalelor implicate, iar livrarea echipamentelor se va face începând cu finalul lunii februarie.
Mai multe detalii despre program pot fi găsite pe site-ul www.molromania.ro, respectiv www.salvaticopiii.ro


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *