Năstase: Finalizarea cu succes a investigației CE și implementarea schemei de exceptare pentru marii consumatori de energie au stabilizat compania

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Năstase: Finalizarea cu succes a investigației CE și implementarea schemei de exceptare pentru marii consumatori de energie au stabilizat compania

Compania Alro, cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (excluzând Rusia şi Peninsula Scandinavă), a înregistrat un profit net de 67 milioane de lei, în 2016, față de o pierdere netă de 24 milioane de lei, înregistrată în 2015. Cifra de afaceri a fost de 2,1 miliarde de lei, față de 2,3 miliarde de lei în anul anterior.

„Anul 2016, deși a fost un an cu un climat macroeconomic instabil și cu un nivel redus al prețului aluminiului la nivel internațional, a reprezentat un an important în istoria Alro, fiind primul an cu profit după patru ani consecutivi de pierderi”, a declarat Marian Năstase, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro S.A.. “Finalizarea cu succes atât a investigației Comisiei Europene, privind contractele Alro cu producătorul de electricitate Hidroelectrica cât și implementarea schemei de exceptare, pentru marii consumatori de energie, de la plata unui procent de 85% din numărul de certificate verzi aferente cotei obligatorii au contribuit, la stabilizarea Companiei. Vom continua să intensificam investitiile în capacitățile de producție, în proiecte de protecție a mediului înconjurător, de eficientizare energetică, dar și în proiecte de cercetare-dezvoltare care să ne ajute să oferim clienților nostri produse de înaltă calitate și în conformitate cu cele mai sofisticate cerințe tehnologice”.

De asemenea, eforturile companiei de orientare spre produse cu valoare adăugată mare și pentru reducerea costurilor, atât prin optimizarea proceselor de producție, cât și prin renegocierea în condiții mai avantajoase a contractelor cu furnizorii se regăsesc în rezultatul acestui an, susțin reprezentanții Alro.

În ceea ce privește Grupul Alro, profitul net a fost de 71,5 milioane de lei, față de o pierdere de 18 mii de lei în 2015. Grupul Alro a avut vânzări consolidate de 2,3 miliarde de lei, în 2016, faţă de 2,4 miliarde de lei, în 2015. Anul trecut, profitul net ajustat al Grupului s-a situat la 100 milioane de lei, în creștere față de 2015, când a atins 77 milioane de lei. Rezultatele operaţionale au fost constante în 2016, marja EBITDA a Grupului situându-se la 12,7%, comparativ cu 12,6%, nivel atins în 2015.

O recunoaștere în plus a calității produselor Companiei o reprezintă faptul că în 2016, Airbus, cel mai important producător de aeronave, a selecționat Alro ca furnizor de aluminiu. Acordul a fost încheiat pe o perioadă de mai mulți ani, începând cu 2017. Conform termenilor contractuali, Alro va furniza produse laminate plate din aluminiu pentru fabricarea aeronavelor, se precizează într-un comunicat al companiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *