Negocierile pentru construirea grupului nou de 600 MW la termocentrala Rovinari dau rezultate

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Negocierile pentru construirea grupului nou de 600 MW la termocentrala Rovinari dau rezultate

Reprezentanții CE Oltenia și o echipă de specialiști din cadrul Ministerului Energiei, condusă de Andrei-Petrisor Maioreanu, Secretar de Stat, s-au întâlnit săptămâna trecută cu delegatia China Huadian Engineering Co. Ltd. Din delegatia chineză a facut parte și președintele China Huadian Engineering Co. Ltd., Ying Jufeng, care a dorit să asigure partea română, în mod personal, de interesul acordat acestui proiect de către compania pe care o conduce.

În urma discuțiilor purtate, au fost avansate propuneri concrete pentru soluționarea clauzelor rămase în divergență la Acordul Acționarilor Societății de Implementare, urmând ca în perioada imediat următoare să aibă loc o nouă întâlnire pentru soluționarea clauzelor neagreate în Contractul de Furnizare Cărbune și în Contractul de Superficie, se precizează într-un comunicat al CE Oltenia.

După finalizarea, inițializarea și aprobarea acestor documente de către organele de conducere ale celor două societăți partenere, Societatea de Implementare va putea fi înregistrată la Registrul Comerțului din Târgu Jiu, susțin reprezentanții CE Oltenia.

Potrivit acestora, în condiţiile în care, in ultimii 25 de ani, nu au mai fost făcute investiţii de asemenea anvergură în sectorul termoenergetic românesc, realizarea grupului energetic de 600 de MW, investiţie de aproape un miliard de euro, va permite accesul la tehnologii moderne, cu un management sustenabil privind protecţia mediului, precum şi consolidarea pieţei naţionale de energie şi a mixului energetic diversificat, prin valorificarea superioară a resurselor energetice primare. De asemenea, proiectul va ajuta la stimularea investiţiilor interne prin asigurarea unor părţi de echipamente şi materiale din România şi va crea aproximativ 4.000 de locuri de muncă pe perioada implementării acestuia.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *