Nicolescu(Deloitte):  Investiții de un miliard de euro în proiectul de explorare a gazelor din Marea Neagră

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Nicolescu(Deloitte):  Investiții de un miliard de euro în proiectul de explorare a gazelor din Marea Neagră

Proiectul de explorare a gazelor din Marea Neagră de către OMV Petrom şi ExxonMobil este printre puţinele proiecte care merg bine, într-un context în care preţul barilului de petrol este între 30 şi 40 de dolari, a declarat, luni, Răzvan Nicolescu, expert pe probleme energetice în cadrul companiei de consultanţă Deloitte, citat de Agerpres.

Potrivit estimărilor Deloitte, în cadrul acestui proiect au fost realizate investiţii de peste un miliard de euro în 2015, ceea ce este remarcabil, în acest context dificil. Din păcate, nu ştim încă dacă gazul găsit acolo poate fi exploatat sau cât poate fi exploatat, a precizat Nicolescu, la ZF Power Summit 2016. Potrivit acestuia, pentru valorificarea acestor gaze este nevoie de o gândire strategică.

Nicolescu spune că primii pași au fost făcuți, respectiv semnarea în 2014 a unui acord între Transgaz şi companiile petroliere OMV Petrom şi Exxon pentru realizarea unei conducte care să aducă gazul din Marea Neagră pe teritoriul României și transparentizarea pieţei gazelor. Se impune acum revitalizarea consumului intern de gaze naturale. „Acest lucru se poate face prin revitalizarea industriei chimice. Un alt potenţial proiect este un parteneriat cu Rompetrol pentru realizarea unei centrale în cogenerare la Petromidia sau revitalizarea petrochimiei din cadrul acestei rafinării”, a adăugat reprezentantul Deloitte, citat de Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.